Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-10-11, 11:47
Το avatar του χρήστη abstavros
abstavros Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: Celica AT200/ST205 FWD
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 183
abstavros είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από FanIsHere Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω ένα EE90 Liftback στο όνομά μου το οποίο είναι τρακαρισμένο και έχω δώσει αρκετά απ' τα ανταλλακτικά του. Διάβασα σε μερικά άρθρα πως για να το πάρουν οι εταιρίες ανακύκλωσης και να σου δώσουν χαρτί διαγραφής -όχι απόσυρσης- δεν πρέπει να έχουν πειραχτεί τα μηχανικά του και τα βασικά σιδερικά του μέρη, ειδάλλως πληρώνεις ένα πρόστιμο για το κάθε τι. Εγώ έχω δώσει τις δύο (2) πόρτες -οδηγού και συνοδηγού- και τώρα σκέφτομαι για τον κινητήρα, είτε να τον πουλήσω, είτε να τον κρατήσω μιας και έχει κάνει μόνο 103.000 χλμ.

Και έχω την εξής απορία: Γνωρίζει κανείς εάν γίνεται να το δώσω χωρίς κινητήρα για διαγραφή? Πόσο περίπου θα είναι το πρόστιμο για τις πόρτες ή/και για τον κινητήρα? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να... "φύγει"?

Είχα διαβάσει πως ο Δήμος μπορεί να πάρει εγκαταλελειμμένα οχήματα, να τα περάσει στο όνομά του και να τα διαγράψει. Και εάν βρεθεί ο ιδιοκτήτης και συμφωνίσει, να του στείλουν ύστερα το χαρτί διαγραφής.

Τέλος, να πω πως δεν έχω καταθέσει ακόμα πινακίδες (έχει σήμα του 2011) και πως εάν τις καταθέσω και φύγει απ' τη Νομαρχία μετά από δύο (2) χρόνια, όπως ακούγεται, απ' την Εφορία δε φεύγει και μπορεί αύριο-μεθαύριο να 'χω τρεχάματα.
Φίλε μου δεν υπάρχει πρόστιμο. Απλά δεν μπορείς να το δώσεις για απόσυρση. Για καταστροφή μπορείς να το δώσεις οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε κατάσταση, πάντα βέβαια σε σημεία ανακύκλωσης, από όπου θα σου δώσουν και χαρτί καταστροφής ώστε να το διαγράψεις.
Με την προσωρινή κατάθεση πινακίδων δεν έχεις πρόβλημα όσα χρόνια και να περάσουν, απλά όταν θα πας κάποια στιγμή να τις παραλάβεις θα σου δώσουν νέο νούμερο.
Αλλά αν τις έχεις κατατεθειμένες για ακινησία και σου το έχουν κλέψει, τότε υπάρχει νομικό θέμα.
Όπως και να έχει πρέπει να το κάνεις διαγραφή.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nvrkp streetracing Εμφάνιση μηνυμάτων
εγω το εβγαλα σε ακινησια παραδινωντας πινακιδες και το εβαλα σε μια ακρη.
τωρα το αυτοκινητο εχει εξαφανιστει και δεν εχω ιδεα που μπορει να βρησκετε!
σταμτησα να το δηλωνω και στην φορολογικη μου.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν έχεις δηλώσει την απώλεια-κλοπή του οχήματος στην αστυνομία; Και απλά σταμάτησες να το δηλώνεις;
Συμφωνώ. Αν τυχόν βρεθεί το πλαίσιο (με οποιονδήποτε τρόπο - νόμιμο ή παράνομο) μπλεγμένο π.χ. σε τροχαίο, την έβαψες.
Ρώτα δικηγόρο για την κίνηση που πρέπει να κάνεις.
Απάντηση με παράθεση