Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsport192
Το φίλτρο ενεργού άνθρακα όπως μου έχουν πει, ΔΕΝ πρέπει να το καθαρίζουμε με πίεση αέρα. Χτύπησέ το ελαφρά από την ανάποδη για να φύγουν τα χοντρά, αν δεν μπορείς να αντέξεις το κόστος αντικατάστασης.
Επίσης, δεν έχει σημασία το ότι δεν χρησιμοποιείς το a/c συχνά. Ο αέρας που έρχετε με την ταχύτητα του οχήματος από έξω περνάει όπως και να έχει από το φίλτρο καμπίνας. Με μια μικρή επιφύλαξη, έχω την εντύπωση πως και ο αέρας στην ανακύκλωση, πάλι από το φίλτρο περνάει...
|
Έχει κάποιο διακριτικό πάνω του, ώστε να καταλάβω ότι είναι φίλτρο ενεργού άνθρακα ή απλό;
Λογικά φιλτράρεται ο αέρας άσχετα από που προέρχεται (έξω/μέσα) και ακόμα και όταν το a/c είναι κλειστό (π.χ. χρήση απλά του ανεμιστήρα ή της θέρμανσης).
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Speed_
Το φυσάς άνετα με αέρα και δεν έχεις κανέναν φόβο.
Απλά με τον αέρα διώχνεις χώματα και φύλλα μόνο.
Ο αέρας στην ανακύκλωση περνάει από το φίλτρο.
Αν σου έρχονται έντονες μυρωδιές, τότε άλλαξε το.Μπορεί να προέρχονται και από το φίλτρο.
Μην πάρεις το απλό γιατί δεν αξίζει τα €10,00-€15,00 που κάνει.
Ένα απλό "δυχτάκι" είναι.
Και κάθε φορά που κλείνεις το A/C άφησε το για 1-2 λεπτά στο δυνατό να μπαίνει αέρας ζεστός, για να κάνεις αφύγρανση.
Πριν το αλλάξεις κάνε την απολύμανση πάντως. ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ!!!
|
Κάποια μυρωδιά μου έρχεται, μόνο όταν ανοίγω το a/c όμως, και όχι σε απλή χρήση του ανεμιστήρα. Έτσι υποθέτω ότι πρόκειται για "μούχλα" στο σύστημα κλιματισμού και όχι στο κομμάτι των αεραγωγών επομένως..
Προσπαθώ πάντα να το κλείνω πριν φτάσω στον προορισμό μου κ να διατηρώ τον ανεμιστήρα, αλλά όταν το ξεχνάω την επόμενη φορά που θα το ανάψω παρατηρώ οσμές.