Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou
Θα μείνω στα πλέον χονδροειδή, διαφορετικά θα πρέπει να γράψω πάλι μερικές σελίδες.
-
Κατά πρώτον, ο τρόπος που γράφω και απευθύνομαι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω, είναι απολύτως ΚΟΣΜΙΟΣ, κάτι που δεν ισχύει με τον δικό σου τρόπο γραφής. Γιαυτό και δεν απευθύνομαι σε δεύτερο πρόσωπο. Και μόνο από αυτό, φαίνεται ότι η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείς είναι σαθρή και με κραυγές προσπαθείς να επιβάλεις τη γνώμη σου. Σε πληροφορώ πως δεν θα το πετύχεις.
-
Όπως, επίσης, πρέπει να σε πληροφορήσω ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις την εργασία κάποιου από το πληκτρολόγιο, όπως και τις εμπειρίες του, πόσο έχει ταξιδέψει και 1002 άλλα πράγματα. Το να θεωρεί κάποιος πως κατέχει την απόλυτη γνώση, όντας παγιδευμένος σε αυτά που του έδωσαν ως μασημένη τροφή και να μην προσπαθεί να κοιτάξει πέρα από την εικόνα που του δημιούργησαν, είναι ο ιδανικός τρόπος να αποτελέσει τέλειο υποχείριο αυτών που θέλουν να τον ελέγξουν.
-
Στο θέμα μας, όμως. Αν είναι σωστή η ηλικία που γράφεις στο forum (24), να μου επιτρέψεις να ξέρω πολύ καλύτερα τι είναι παρακράτος και κάποιους από τους μηχανισμούς του, έχοντας σχεδόν τα διπλάσια χρόνια από εσένα πάνω στη γη.
-
Όσο για το ότι έπρεπε να ζω σε άλλη χώρα για να δω αστυνομία, έχω ζήσει στο εξωτερικό για να δουλέψω επτά συναπτά έτη (και έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό για την εργασία μου). Και μάλιστα, με συνθήκες διαβίωσης που κάποια από τα αποκαλούμενα "όργανα της τάξης" ούτε που θα τολμούσαν να πάνε. Και με "κρατικούς παράγοντες" να παρακολουθούν την κάθε μου κίνηση. Και σε χώρα που μπορούσαν να "σε χάσουν οι πάντες" χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να σε βρουν. Οπότε, τέτοιου είδους σχόλια απλά φαντάζουν απόλυτα φαιδρά για εμένα...
-
Όταν κάποιος Χ ψάχνει ελαφρυντικά για κάποια ενέργειά του, σημαίνει απλά ότι η ενέργειά του αυτή είτε δεν είναι σύννομη, είτε ότι είναι πέρα από τα όρια κάθε νομιμότητας και καλύπτεται από πάτρωνες που τα συμφέροντά τους εξυπηρετεί αυτός ο Χ. Δεν έχω ακούσει κάποιον που ενεργεί νόμιμα και αιτιολογημένα να ψάχνει για ελαφρυντικά, ενώ αντίθετα οι αίθουσες των δικαστηρίων είναι γεμάτες από δολοφόνους, κλέφτες, απατεώνες, εμπόρους ναρκωτικών κλπ, οι οποίοι προβάλλουν ως ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ τον πρότερο έντιμο βίο ώστε να αντιμετωπιστούν με επιείκεια.
-
Και φυσικά, δεν είναι δυνατόν κάποιος που σέβεται την ανθρώπινη ζωή να χτυπάει στο κεφάλι με το γκλομπ παππούδες, γιαγιάδες, ή να "σαπίζει" στις γκλομπιές και τις κλωτσιές έναν ΑΣΧΕΤΟ φοιτητή και μετά να υποστηρίζουν πως έπεσε πάνω στις ζαρντινιέρες (και παράλληλα να παίζεται το βίντεο που δείχνει την κακοποίησή του). Ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ζωής από τους αστυνομικούς έχει παράδοση από την εποχή της Χούντας, με τα ΑΤ της Καλλιθέας, της Ακρόπολης, του Αγ. Σπυρίδωνα κλπ, κλπ, όπου είχε ματώσει κόσμος και κοσμάκης που είχε τη "ρετσινιά" του αριστερού...
-
Σε αυτό το σημείο, να τονίσω ότι δεν μπορώ να θεωρώ φίλο κάποιον που αφενός μεν δεν τον γνωρίζω -και δεν με γνωρίζει και εκείνος- αφετέρου δε παρουσιάζει μια εικόνα που ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ, ούτε και εκείνος μπορεί να με αποκαλεί φίλο του.
Διότι, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ την εργασία μου, ούτε αν κάνω υπερωρίες, ούτε αν έχω ωράριο, ούτε τι στοιχίζει η εργασία μου στην προσωπική μου ζωή, ούτε τον αγώνα που έκανα ή κάνω κάθε μέρα, και προς ποια κατεύθυνση είναι.
Αλλά, αυτή είναι συνήθης πρακτική για όσους φορούν παρωπίδες και θέλουν να εμφανίζονται ως οι αιώνια ριγμένοι.
Στο κάτω-κάτω της γραφής, η εργασία (ή δουλειά) που κάνει ο καθένας, είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ, είτε λόγω ανάγκης, είτε λόγω προτίμησης. Αν δεν του αρέσει, ή δεν τον εκφράζει, μπορεί να παραιτηθεί και να εργαστεί αλλού. Κανείς δεν τον υποχρεώνει να κάνει κάτι που δεν θέλει. Μήπως, όμως, είναι και η δύναμη της εξουσίας που θέλγει, διότι παρέχει τη δυνατότητα επιβολής σε άλλους, ενίοτε αξιότερους από εμάς;
-
Αυτή η ιστορία με τους αναρχικούς και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς είναι η κολώνια που κρατάει χρόνια και χρησιμοποιείται σαν καραμέλα για να δικαιολογήσει ροή χρήματος προς την αστυνομία και διατήρηση μίας κατάστασης που ευνοεί την εκάστοτε κυβέρνηση: Πόσοι είναι οι "αναρχικοί"? 100? 200? 1000? 2000? Και τόσα χρόνια δεν μπορούν να τους συλλάβουν; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Πολλή βρωμιά ρε παιδί μου...
-
Η φωτογραφία του κουκουλοφόρου που παραθέτεις -για να αποδείξεις τι άραγε?- δεν λέει απολύτως τίποτε! Αν φορέσω μία φόρμα παραλλαγής με διακριτικά και βάλω ένα ταμπελάκι πάνω, σημαίνει πως είμαι στρατιωτικός ή αστυνομικός; Ή αν φορέσω μια στολή αξιωματικού του Πολεμικού ναυτικού σημαίνει πως έγινα πλωτάρχης ή ναύαρχος; Ή μπορεί να μας δείξει ποιος έχει κατασκευάσει το μηχανισμό που κρατάει στο χέρι του;
-
Τέλος, αν επιτρέψουν συλλήβδην στους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά περίστροφα -αλήθεια, όσοι έχουν 3, 5 ή 8 χρόνια στην υπηρεσία, πόσες σφαίρες έχουν ρίξει και με τι ποσοστό ευστοχίας?- τότε, θα αρχίσουμε να ψάχνουμε για ζωντανούς πολίτες, αφού δεν θα μείνει ούτε ένας όρθιος από τους περίφημους "εξοστρακισμούς".
-
Ζητώ συγνώμη που γράφω τόσα πράγματα, κυρίως για να εξηγήσω τα αυτονόητα, αλλά διαπιστώνω για μία ακόμα φορά κάτι λυπηρό:
Υπάρχουν άτομα τα οποία με χαρακτηριστική ευκολία μειώνουν ή/και λοιδορούν ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζουν, απλά και μόνο επειδή έχουν διαφορετική άποψη/γνώμη/οπτική γωνία, και δεν δέχονται επ' ουδενί λόγο τη διαφορετική άποψη.
Αυτό, όμως, είναι το θετικό της δημοκρατίας, ότι υπάρχει η δυνατότητα διαφωνίας, αρκεί να μην υπερβαίνουμε τα εσκαμμένα.
-
Θεωρώ πως, πλέον, δεν αξίζει τον κόπο να αντιπαρατίθεμαι με τέτοια άτομα και αποχωρώ από την παρούσα συζήτηση, όχι γιατί δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω -τουναντίον- αλλά επειδή υπάρχουν άτομα που αδυνατούν να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο συζήτησης/αντιπαράθεσης.
Κρίμα...
Πάνος.
ΥΓ0: Οι θεσμοί σε μία ευνομούμενη κοινωνία πρέπει πάντα να ελέγχονται. Ποτέ δεν αφήνεις κάποιον είτε με υπερεξουσίες, είτε στο απυρόβλητο θεωρώντας ή ελπίζοντας πως θα φανεί αντάξιος των περιστάσεων και θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των ευθυνών του. Η έλλειψη ελέγχου είναι ο καλύτερος τρόπος να οδηγηθούν τα πράγματα στο χάος και την αυθαιρεσία. Αλήθεια, με την ίδια λογική, γιατί δεν αφήνουμε το στρατό χωρίς έλεγχο, τους εφοριακούς χωρίς έλεγχο, τους δικαστές χωρίς έλεγχο, τους πολιτικούς χωρίς έλεγχο (π.χ. εκλογές) αλλά και τόσους άλλους; Κάτι είναι λάθος στον αρχικό συλλογισμό περί απυρόβλητου των ΜΑΤ. Επίσης, η αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν είναι θεσμός, αλλά κρατική υπηρεσία. Θεσμός, για παράδειγμα, είναι η δικαιοσύνη. Μην μπερδεύουμε βασικά πράγματα...
ΥΓ1: Η αστυνομία έχει το ΤΕΕΜ για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αν δεν κάνω λάθος. Οπότε, από τον ασύρματο, είναι μια κλήση μακριά. 10-4!
ΥΓ2: Όπως είναι προφανές, δεν στρουθοκαμηλίζω (έτσι είναι ο σωστός όρος), απλά δύναμαι να στηρίζω τις απόψεις μου με επιχειρήματα και με κόσμιο και άρτιο λόγο.
|