Μπορει να μην εχουμε ζησει εκεινη την περιοδο αλλα σιγουρα εχουμε αναπτυξει μια σωστη κρίση και μπορούμε να αντλίσουμε πληροφορίες απο αξιόπιστα άτομα του περιβαλοντος μας και από αξιόπιστες πηγες ενημέρωσης ωστε να σχηματισουμε μια ορθή γνώμη.
Εχω δει μεχρι και το ανεκδιήγητο. Άτομα που εχουν ζησει την Χουντα και ήταν ΣΟΥΠΕΡ φανατικοί άλλων μεγαλων κομματων, να γυριζουν τωρα και να λενε "καλυτερα να ξαναρχοταν η Χουντα". Νομιζω καλυτερη και τρανότερη αποδειξη δεν υπαρχει...
Εντελως αντικειμενικα, δεν λεμε πως μια Χουντα ειναι η καλυτερη λυση, αλλα ειναι μια ΛΥΣΗ.
Στο σημειο που εχει φτασει η κατασταση δεν σωνεται με ρομαντικές μ@λ@κιούλες και ημίμετρα.
Δυστυχως πρέπει να γίνει κάτι ακραίο. Κάτι που θα ταρακουνησει την κοινωνία και θα την καθαρίσει όπως ο Ηρακλής τον κόπρο του Αυγεία.
Αν θυμαστε την ιστορια/παραβολή ο Ηρακλής εκανε εκτροπή σε ολοκληρο ποταμο για να παρασύρει ολη την βρωμα. Μονο ετσι θα καθαριζε. Με σφουγγαριστρες, φτυαρια και αρωματικά δεν θα καθάριζε ουτε σε 1000 χρόνια.
Πρέπει να ανέβει μια κυβερνηση (δεν λεω απαραιτητα στρατιωτικη - μπορει να ειναι και τεχνοκρατες) που θα παρει της ΣΚΛΗΡΕΣ (και πολλες φορες μη δημοκρατικες) αποφασεις. Μια κυβερνηση που θα τιμωρισει με την εσχάτη των ποινων τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ που κατεστρεψαν τη χωρα και μας εκαναν να ντρεπομαστε να λεμε πως ειμαστε Ελληνες.
Μονο ετσι θα παρει τον κοσμο μαζι της και θα δεχτεί με περηφάνια τον πρωτο καιρό τις οποιες κακουχίες και συμβιβασμούς μεχρι να ορθοποδήσουμε πάλι.
Αυτη ειναι η προσωπική μου γνώμη. Δεν εζησα τα χρονια της Χουντας αλλα είμαι πρόθυμος να τα ζήσω σημερα για να φτιάξει η κατασταση.
ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερα θα είναι για το κράτος, απ'ότι τωρα.
Αλλιως, περιμενω να ακουσω λύσεις και απο αλλους (ειδικά αυτους που ζησανε την περιοδο της Χουντας) και οχι απλα να κατηγορουνε.
Αυτό και αν ειναι σημειο των καιρων!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madvinegar : 26-04-11 στις 09:33.
|