Κάπου είχα γράψει για το αντιψυκτικό, στον 4ο χρόνο μου έβαλαν ένα νέο με ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ που ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ 150.000 χλμ ή 10 ΧΡΟΝΙΑ. Αυτό υπάρχει από την αρχή στα νέα αυτοκίνητα. Και ειναι πολύ καλύτερο, βελτιώθηκε η απόδοση του ψυγείου.
Στα service σε αντιπροσωπεία κάνουν "αυτόματα" ότι προβλέπει το φυλλάδιο συντήρησης για τα χρόνια/χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι καμιά φορά μπορει να γίνονται και άσκοπες αλλαγές αν παρεμβληθει κάτι νέο όπως π.χ. πρώιμη αλλαγή αντιψυκτικού στα 60.000 γιατι βγήκε νέα ποιότητα ή κάτι που με δική σου πρωτοβουλία άλλαξες (π.χ φιλτρα), κτλ. Γενικά είναι σημαντικό να το παρακολουθεις και να συζητάς τι θα κάνουν.
Εκεί που πάω, σέβομαι κάποια "πρωτόκολλα" δουλειάς/συνεργείου που δεν αφήνουν πελάτες στο χώρο του συνεργείου. Οπότε έτσι κι αλλιώς δεν βλέπουμε κι εμεις απο πάνω τι ακριβώς γίνεται.
Αυτό που βρίσκω σημαντικό είναι να διαβάζεις το manual και το βιβλιαράκι συντήρησης και να υπενθυμίζεις τις διαφορές του TS σε ποσότητα λαδιού, βαλβολίνης κτλ, το διαφορετικό φιλτρο λαδιού, κτλ (αν και κανονικά τα βρισκουν σε υπολογιστη). Για το φιλτρο λαδιού λέω από όταν κλείνω ραντεβού, δεν έχουν πάντα στοκ !
Τελευταία που κάνει λιγο κρύο σκεφτόμουν ότι αν μου αλλάξανε βαλβολίνες στο τελευταίο service των 90.000 πριν μερικους μήνες θα ήταν κατι διαφορετικό από ότι είχα έως πέρυσι, αλλά τελικά είδα ότι δεν αλλάχθηκαν, οπότε μάλλον "γερνάνε" ή ψιλοχάνονται. Αλλαγή προβλέπεται κάθε 60.000 χλμ/4 χρόνια.
Τα μπουζί ιριδίου αλλάζουν καθε 90.000 χλμ, όταν μου τα άλλαξαν δεν είδα καμια αλλαγή στο αυτοκίνητο, μάλλον αντέχουν και πολύ περισσότερο.
Τέλος, μετα τα 6 χρόνια και αφού κάνω γυρω στα 10.000 χλμ το χρόνο εγω πηγαίνω για service με τα χιλιόμετρα (εκτος λαδια στα 7.500).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CTS03 : 01-03-11 στις 20:44.
|