Keichi δεν ξέρω για τι χειρόφρενο λες, εγώ έχω πίσω άκρα απο Levin Ae101 και ΔΕΝ είναι αυτορυθμιζόμενο, ουτε νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο σε ΕΕ111! η βίδα που λες είναι για αυτό που είπες αλλά αν το χειρόφρενο κοιτάει στον ουρανό όταν το τραβάμε και είναι πολύ μαλακο και τα πίσω τακάκια μας είναι νέα πχ τα δικά μου και οχι εντελώς φαγωμένα τότε μπορουμε από εκει να πάρουμε τα μποσικα, εννοειτε πως ΠΟΤΕ δεν το σφύγγουμε πολύ! θελει λιγο ισα ισα να πάρουμε τα μποσικα, γιατί πισω από τα τακάκια δεν ρυθμίζεται αλλιώς! φυσικά αν έχουμε φαγωμενα τακάκια ΠΡΩΤΑ τα αλλάζουμε γιατι μετά θα πηγαίνει αλλου το χειρόφρενο. Μου έχει τύχει να μου έχει φύγει το ένα παξιμάδι και το άλλο να έχει ξεσφιξει τοσο πολυ που το χειροφρενο να το τραβαω και να κοιταει σχεδον στο μεσαιο καθρεπτη! εκει ήθελε σφύξιμο. Οσο για τις προδιαγραφες μη πω τι βλακειες λένε! ΕΛΕΟΣ! αν βαλεις αλλη μαρκα υγρα δλδ δεν θα έχεις φρενα? μην τις σχολιάσω καταλληλως αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφερουν ουτε στο ελάχιστο! αλλιώς θα έπρεπε να την ειχα χρυσωσει την Toyota τοσα χρονια! στην περίπτωση του φίλου μας όμως ας ελέγξει τα τακάκια τα πισω πρωτα, και αν θελουν αλλαγη μετα το χειροφρενο θα σφίξει, αν δεν θελουν ας δει την βιδα αν εχει λασκάρει και θελει λιγακι σφύξιμο, είπαμε ισα ισα να πάρει τα μποσικα που κανουν το χειροφρενο να δειχνει χρεπι δεν θελει πολυ!
Υ.Γ ειμαι ομως πολύ περίεργος, αυτη την δύναμη Newton πως την μετρανε? βαζουν κανα μηχάνημα να τραβαει χειρόφρενο? LOL!!!!
και για να λέμε το σωστο η βίδα-παξιμάδι ΔΕΝ ρυθμίζει το χειρόφρενο, απλά σφιγγει την ντιζα! αυτή από κάτω από το αμάξωμα έχει ένα δίχαλο που διακλαδώνετε σε 2 και πάει μια σε καθε πίσω άκρο! στα ταμπουρο πίσω όμως ρυθμιζεται από εκει το χειρόφρενο και δεν πειραζουμε τις ντιζες εκτος αν λασκαρουν ή τις αλλαξουμε και επισης επειδη και εγώ έχω ρωτήσει μηχανικούς λένε κανονικα ότι αν έχεις πισω δισκους σε αυτα τα αμαξια ΔΕΝ ρυθμιζεται το χειροφρενο, αλλά αν εχει πολυ τζογο μπορεις να σφιγεις λιγακι το παξιμαδι που δειχνω στην παρακάτω φωτο για να μην παιζει τρελα ο μοχλος. ΜΟΝΟ και μονο τοτε το πειραζουμε!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 11-02-11 στις 17:57.
|