Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsport192
AFM = Air Flow Meter, βρίσκεται στο κολάρο αμέσως πριν το φιλτροκούτι.
Δεν χάνεις τίποτα να το καθαρίσεις, να μηδενίσεις το σφάλμα και να δεις πως θα πάει....
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι μπορεί να συμβαίνει, όπως και για την ποιότητα των ανταλλακτικών και της εργασίας που έχεις δεκτεί από το μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Συνήθως, όταν ανάβει check engine, διαβάζουν τον κωδικό του σφάλματος και πράττουν ανάλογα, άρα θεωρώ πως εφόσον έχουν επικεντρωθεί στους λ και στον καταλύτη, το πρόβλημα δεν σχετίζεται με κάτι άλλο.
Πόσα χιλιόμετρα έχεις διανύσει με τον καινούριο καταλύτη? Πιο καταλύτη από τους 2 σου άλλαξαν?
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν το αυτοκίνητό σου καίει λάδια, στην περίπτωση που καίει τότε πολύ πιθανόν να έχει καταστραφεί και ο καινούριος καταλύτης.
Από καυσαέρια πως πάει? Βγαίνουν κανονικές τιμές? Είναι ένας εύκολος τρόπος να δεις αν ο καταλύτης σου είναι κατεστραμένος... Αυτό έπρεπε να το είχαν κοιτάξει και πριν σου αλλάξουν το καταλύτη την πρώτη φορά. Απλά σου τονίζω πως το αυτοκίνητό σου έχει δυο καταλύτες....
|
Τα χιλιόμετα που έχω κάνει με τον καινούργιο καταλύτη είναι περίπου 8.000χλμ. Τα ανταλλακτικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι όλα γνήσια ΤΟΥΟΤΑ και οι εργασίες έχουν γίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της MAZDA (μιας και έχω και ένα MAZDA και τους ξέρω στο συνεργείο πάνω από 12 χρόνια και είναι και φίλοι). Επίσης απ' ότι μου είπαν στην ΤΟΥΟΤΑ το μοντέλο μου έχει μόνο ένα καταλύτη και όχι καταλύτη και προκαταλύτη.
Με τα λάδια το μόνο πρόβλημα που εχω είναι οτι χάνει λίγα λάδια από την τάπα λαδιού.