Έχοντας διαβάσει όλα τα post για αυτό το θέμα, ως γυναίκα και κομματάκι άσχετη με το είδος, θέλω και εγώ τη βοήθειά σας. Λοιπόν, έχω ενα corolla 1.6 vvti του 2003 με 135.000χλμ. Πριν ένα χρόνο και περίπου στα 120.000 άρχισε να μου ανάβει το check engine. Για να μην σας τα πολυλογώ, έχω αλλάξει όλους τους αισθητήρες Λ και τον καταλύτη!!! (και όχι φυσικά σε εξουσιοδοτημένο TOYOTA γιατί θα χα ξεπουληθει). Παρ' όλα αυτά σε τακτά χρονικά διαστήματα η ένδειξη συνεχίζει να ανάβει. Στο συνεργείο μου που το έψαξαν αρκετά έμαθαν από την ΤΟΥΟΤΑ οτι το serial number του αυτοκινήτου μου συγκαταλέγεται σε μια παρτίδα οχημάτων που λόγω εργοστασιακού προβλήματος περνανε περισσότερα καυσαέρια στον καταλύτη και δίνει σήμα για το check engine. Και οτι ωστόσο δεν έχω κανένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Έχετε ακούσει αν ισχύει κάτι τέτοιο ? Γιατί δεν θέλω να το αφήνω αναμένο και να την πατήσω κάποια στιγμή σαν το βοσκό με τα πρόβατα. Να σημειώσω επίσης οτι σε μονάδες ΤΟΥΟΤΑ που το έχω πάει κατά καιρούς μου λένε άλλα τη μια για ελαττωματικό εγκέφαλο, την άλλη οτι φταίει ο καταλύτης που δεν έβαλα γνήσιο , μέχρι και οτι πρέπει να ξανα αλλάξω καταλύτη!!!
Please, βοηθήστε μια άσχετη να βρει το φως της γιατί είμαι στο παρα πέντε να του βάλω φωτιά να το κάψω.
|