Παιδια εγω σαν κατοχος 5ης γενιας υγραεριου απο τον Νοεμβρη εχοντας κανει 30.000χλμ+ εχω να πω τα εξης τα οποια εχω προ αναφερει.
Στα συστηματα ειτε υγρου ειτε αεριου ψεκασμου δεν υπαρχει το παραμικρο προβλημα.μαλιστα σε αρκετα φορουμ (ειδικα βουλγαρια)υπαρχουν ταξι τα οποια εχουνε απανω 800.000χλμ και τα πετανε γιατι εχει σαπισει η καροτσα ενω ο κινητηρας ειναι αψογος.οι κινητηρες και τα καπακια δεν παθαινουνε απολυτως τιποτα στα καταλυτικα αυτοκινητα αφου οι βαλβιδες δεν χρειαζονται λιπανση οπως γινοτανε με τα παλια αμαξια που θελανε μολυβδο στην βενζινη για να λιπαινουνε τις βαλβιδες και τα υπολοιπα μερη.
Στα υγραεριοκινητα αυτοκινητα τον ρολο της λιπανσης(ας το πουμε και ετσι)παιζει το βουτανιο το οποιο ειναι αρκετα υγρο στην καυση και οχι ξερο οπως το προπανιο,γιαυτο και η αναλογια ειναι 30% προπανιο και 70% βουτανιο.
Λαδιερα θα βαλει οποιος βαλει σκετο προπανιο για καυσιμο που σιγουρα θα εχεις αρκετη διαφορα στην αποδοση αλλα προκαλει φθορα στις βαλβιδες.
Επισης καλο ειναι να φοραμε και σωστα μπουζι αφου εγω με το που αλλαξα τα 4ακιδα που φοραγα και εβαλα ειδικα για LPG το αμαξι αλλαξε συμπεριφορα.
Ζηση συστηματα υπηρχανε μονο αεριου και υγρου ψεκασμου ξεχωριστα.Μονο το κιτ που ειδαμε στον Φανη προσδιδει μια νεα διασταση στην υγραεριοκινηση αφου ειναι 2πλο συστημα και υγρου και αεριου ψεκασμου μαζι με μπεκ διπλου ψεκασμου οπως ειδαμε.
Υ.Γ ο θειος μου σε Cherokke 3.7λιτρα εχει παει 2 φορες στην υγραεριοκινηση με προβλημα.την μια τρομπα υγραεριου και την αλλη ενω ηταν γεματη η φιαλη του εκανε το πιιιιιιιιπ και δεν εμπαινε σε υγραεριο.ευτυχως και τις 2 φορες ειχε αμμεση καλυψη στο σερβις.
Βεβαια το προβλημα στα 5ης γενιας τα εχω δει και εγω αλλα αφορουσανε ολλα φιαλες τυπου θερμοσιφωνα σαν του θειου μου.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη davarisx : 21-08-10 στις 22:25.
|