Πάνω στο θέμα μας τώρα, όπως έχω ξαναπει η λύση εκτός πλακετας μετατροπής σήματος (που δεν ξέρω που να βρω ή πως να φτιάξω) είναι να μπει στροφόμετρο (η πλακέτα του δλδ όχι όλο το καντραν) από corolla AE111 1600 με μοτερ 4Α-FE το οποίο είναι με διανομέα και όχι με διπλούς πολλαπλασιαστές. Ομως όσο και να έψαξα δεν έχει κανείς είναι τρομερα σπάνιο και οι περισσότεροι έλεγαν ότι έχουν και ήταν από ΕΕ111! 1300 δλδ. Το καταλαβαίνουμε εκτός από τους κωδικούς (αν τους έχουμε βέβαια) από το ότι το στροφόμετρο τα κόκκινα είναι στις 6250 όχι στις 6000 που είναι στου ΕΕ111 και από πίσω δεν έχει υποδοχή για ντίζα στα χλμ αλλά είναι με ηλεκτρική φύσα.
Εκτός αυτού με πατέντες που θα δείτε μια παρακάτω με φωτος, μπορούμε ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ γιατί εμένα δεν δούλεψε τελικά για άγνωστο λόγο, να βάλουμε στροφόμετρο από levin (με αλλαγή φόντου και βελόνας που είναι σε άλλα χρώματα), μπορούμε να βάλουμε από 101 (αυτό το υποθέτω εγώ) και σε αυτό που βρήκα είχαν βάλει από starlet GT!!! όμως καταργούμε το θερμόμετρο γιατί τα άλλα μοντέλα έχουν κάτι άλλο εκεί! δλδ του 101 έχει οικονομόμετρο (μάλλον με σύνδεση σαν του halmeter) και του starlet GT εχει κάτι σαν barometro με leds και θέλει ένα καλώδιο σύνδεση στην ECU για την ένδειξη από τον map sensor! στο στροφόμετρο αυτό δεν ταιριάζουν οι βίδες στα ίδια σημεία με του μαμα και έτσι τραβάμε καλωδιάκια και τα κολλάμε στο κύκλωμα από πίσω. Το κοκκινο είναι ρεύμα (+12volts ACC), το μαύρο είναι γείωση και το λευκό είναι το σήμα από τον πολλαπλασιαστή το λεγόμενο δλδ IG-
Ελέγχοντας όλα αυτά στο νέο στροφόμετρο δείχνουν όλα οκ και παρόλαυτα το στροφόμετρο ΔΕΝ παίζει! ενώ το εξωτερικό παίζει μια χαρά! παραθέτω φωτος για όλα τα παραπάνω και εξελίξεις από αρχές Σεπτ για να το πάω πίσω και βλέπουμε αν θα δουλέψει!
|