εγκατάσταση κεντρικού κλειδώματος σε συνεργασία με συναγερμό (DIY) by NikiforosGT
Λοιπόν σήμερα κατάφερα μετά από πολύ κόπο να βάλω επιτέλους κεντρικό κλείδωμα στο αμάξι μου! επειδή δεν είχα μαζί μου άλλα καλώδια δεν έβαλα στην πόρτα συνοδηγού ακόμα, αλλά στου οδηγού δουλεύει μια χαρά μαζί με τον συναγερμό μου μάρκας Elser. Θα περιγράψω την διαδικασία που ακολούθησα, ίδια συνδεσμολογία είναι για την πόρτα συνοδηγού, αν έχουμε 4πορτο αμάξι τα ίδια κάνουμε και στις πίσω πόρτες με την διαφορά ότι τα μοτεράκια στις πίσω πόρτες έχουν από 2 καλώδια (μπλε+κόκκινο) αντί 5 που έχουνε τα μπροστινά (μπλε,κόκκινο,μωβ,μαύρο,καφέ), τα επιπλέον καλώδια χρειάζονται για συνεργασία με τον συναγερμό.
Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε είναι :
1) κοφτης καλωδίων και κοπίδι
2) πολύμετρο (όχι απαραίτητα) αν ξέρουμε από που να πάρουμε ρεύμα και γείωση, εγώ επειδή έχω βάλει και οργανάκια και τον συναγερμό και το ηχοσύστημα, τα γνώριζα τα καλώδια.
3) σταυροκατσάβιδο (όχι χοντρό)
4) επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο
5) μονωτική ταινία
Στο σετάκι με το συμπράκαλα του κεντρικού κλειδώματος υπάρχουν τα μοτεράκια 4 ή 2 ανάλογα για 3πορτο ή 4πορτο αμάξι, το εγκεφαλάκι, ντιζούλες και λαμάκια.
Τα λαμάκια τα βάζουμε εκεί που δεν υπάρχει μέταλλο για να βιδώσουμε το μοτεράκι για να μην είναι στον αέρα, επίσης αν δεν υπάρχει στο σετ ασφάλεια, πρέπει να βάλουμε μια ασφάλεια 30 Α ή 20Α για να δώσουμε ρεύμα στο εγκεφαλάκι και όχι απευθείας. Γείωση παίρνουμε απ' όπου θέλουμε και μας βολεύει.
|