Αυτοί που μας κυβαρνάνε και μας κυβερνούσανε και θα μας κυβερνάνε δεν είναι χειρότεροι από όλους εμάς. Απλά είναι ο καθρέφτης μας. Γιατί όλοι λίγο ή πολύ και όσο μπορούμε προσπαθούμε να βολευτούμε και να "κλέψουμε". Από το να μην πάρουμε απόδειξη από τις αγορές μας για να γλυτώσουμε το ΦΠΑ μέχρι το να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους και κομπίνες για να μην πληρώνουμε τους φόρους μας. Πόσοι από εδώ έχετε δηλώσει τα αυτοκίνητα σας??? Πόσοι από εσάς που έχετε υπερκυβίσει ή έχετε βάλει από 1400 1600 ή 2000 cc έχετε δηλώσει την αλλαγή?
Και επιτέλους για πόσο ακόμα θα φταίμε εμείς οι Δημόσιοι υπάλληλοι για το χάλι της χώρας με τους τεράστοιους μισθούς που παίρνουμε????
Εγώ είμαι Υπεύθυνος δικτύων στο ΑΠΘ και παίρνω καθαρά 1000€, η σύζηγός μου είναι εκπαιδευτικός και πηγαινοέρχεται κάθε μέρα 250χλμ και παίρνει 1300€. Και φορολογούμαστε κανονικά και δεν κρύβουμε τίποτα. Ένας με την ανάλογη θέση σαν τη δική μου σε ιδιωτικό τομέα θα έπαιρνε τα ίδια να μην πω και περισσότερα.
Αν επιτέλους καταλάβουμε ότι όλα τα κακα σε αυτό το κ@λοκράτος εμείς τα προκαλούμε με την στάση μας, τις ενεργειές μας και την απραξία μας, μόνο τότε θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά.
Και αν είχαμε χούντα πολύ απλά αυτή η συζήτηση που τώρα κάνουμε απλά δεν θα υπήρχε, δεν θα μας επιτρεπότανε και αν γινότανε τότε εγώ και ο PeterIoannou αυτή τη στιγμή θα κάναμε "διακοπές" σε νησιά όπως η Μακρόνησος και η Γιαρος...
|