Δημοκρατία = η πολιτική κυριαρχία του δήμου ή πλήθους, σε αντίθεση με αυτήν των αρίστων ή των ολίγων.
Πότε συνέβη αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι? Μην συγχέουμε την ελευθερία λόγου με την πολιτική κυριαρχία! Το να μπορω να λέω ό,τι θέλω ελευθερα αλλα ποτέ να μην περνάει η γνώμη μου και να μου καταπατούν και ΟΛΑ μου τα δικαιώματα, εμένα προσωπικά δεν μου λέει ΤΙΠΟΤΑ και φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση Δημοκρατία αυτη η κατάσταση. Είτε το προκαλέσανε με πόλεμο είτε με οικονομικές υπόγειες συγκιρίες... το αποτελεσμα είναι ίδιο. Μιλάμε πλέον ότι περνάμε μια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ που ειμαστε υποχρεωμένοι (ή θα είμαστε σε λίγο) να ζήσουμε σε συνθήκες κατοχής χωρις να έχουμε επιλογή.
Δλδ πολέμησαν οι Ελληνες και πολλοι χασανε τη ζωή τους για να διωξουμε τους Γερμανους στον πόλεμο, και τωρα τους δίνουμε την Ελλάδα στο πιάτο και τους παρακαλάμε(!) να μας εξαγοράσουν κιολλας! Με τα δάνεια που εχουν πάρει και υπερχρεώσει τη χωρα οι προδοτες (εκπροσωποι της δημοκρατιας ομως), θα είμαστε τα πουτ@ν@κι@ της Ευρωπης για τον αιώνα τον άπαντα.
Αλλά θα πρεπει δλδ να με παρηγορεί οτι εχω ελευθερία λόγου οποτε μπορω να βριζω για την κατάντια της χωρας... Ωραία δημοκρατία!
Ο όρος δικτατορία με την σύγχρονη χρήση της αναφέρεται στην απόλυτη εξουσία ενός ηγέτη (δικτάτορα) ή ομάδας που κυβερνά χωρίς να περιορίζεται από τους νόμους, το σύνταγμα, ή άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες του κράτους.
Κύριο χαρακτηριστικό της δικτατορίας είναι η συγκέντρωση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στο πρόσωπο του δικτάτορα, η οποία συνδυάζεται και με έλεγχο επί της δικαστικής εξουσίας.
χαχαχαχα!!! Σας θυμίζει κάτι? Ποια λαμόγια (εκπροσωποι της δημοκρατίας ομως βεβαιως βεβαιως) κάνουν Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, κλέβουν, καταχράζονται, παραγράφουν αδικήματα κατ' επιλογή και εχουν το συνταγμα γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων?
Επισης... ποιος ελεγχει και την δικαστική εξουσία ώστε να ΑΘΩΏΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ και να μην την πληρωνει κανένας τους, γελώντας και κονομώντας στις πλάτες μας ενώ μπορούν να γευτούν και τους καρπούς της λαμογιάς τους αναπνέοντας ελευθερο (και δημοκρατικο βεβαιως βεβαιως) αέρα???
Ελπίζω να πιάσατε την κεντρικη ιδέα. Τι ωραία που συγχέονται οι έννοιες και πως μας βαζουν να πλανόμαστε πλάνην οικτράν οτι ζουμε σε χωρα με δημοκρατικό πολίτευμα!
Και αυτην την κατασταση την διαιωνίζουμε εμείς οι ίδιοι επιβραβεύοντας τα λαμόγια καθε 4ετία ξαναβγάζοντας τους να μας κλεψουν και να καταστρέψουν την χωρα!
Καταλήγοντας ηθελα να πω ότι:
1) Προδότης δεν ειναι μονο αυτός που σε περιοδο πολέμου θα παραδωσει κρατικα μυστικα στον αντιπαλο. Προδότης και σε χειρότερο είδος ειναι και αυτος που θα καταχραστεί κρατική περιουσία και θα εξαθλιώσει την χωρα σε σημείο να την κανει ζητιανάκι και υποχείριο κάποιου άλλου.
2) Κανείς δεν θέλει ενα δικτάτορα πανω απο το κεφάλι του. Αλλά πρέπει αφενός μεν να παραδεχτούμε πως η χωρα πήγαινε πολυ καλύτερα ως χώρα τα χρόνια της δικτατορίας (δεν το έζησα αλλά τουλάχιστον μου το παραδέχονται ολοι ανεξαρτητως πολιτικής προτίμησης), και εφεταίρου στην κατασταση που εχουν φτασει τη χωρα τωρα, αν δεν γινει κατι ΔΡΑΣΤΙΚΟ και ΑΜΕΣΟ (ειτε αυτο λεγεται δικτατορία, είτε αναληψη εξουσίας απο τεχνοκρατες που ομως θα λειτουργήσουν οπως πιστευουν καλυτερα παρα τις οποιες αντιρρησεις/αντιδρασεις), δεν προκειται να αλλαξει τιποτα προς το καλύτερο.
Οσο η κυβερνηση παει να πολεμησει τον καρκινο με χαπια depon... οδευουμε προς το χειρότερο...
Τωρα το τι μας περιμενει στο μελλον... μονο η ιστορία θα το δείξει...
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madvinegar : 18-02-10 στις 09:23.
|