Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-10-09, 22:17
mazdakias Offline:
Νεότατος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
mazdakias είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pavlosTS Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν τις εκπομπές CO2 από μία χρονολογία και μετά, αν θυμάμαι καλά 2000 - 2001 (???)
Οποιοδήποτε μέτρο βγει που θα φορολογεί με βάση τις εκπομπές CO2 θα λαμβάνει υπόψη τους ρύπους από εκείνη τη χρονιά όπου επίσημα ανακοινώνονταν οι τιμές. Για παλαιοτέρα αυτοκίνητα θα εξακολουθήσουν τα κυβικά (των οποίων τα τέλη προφανώς θα αυξηθούν) αφού και δεν υπάρχουν επίσημες τιμές αλλά και τα παλιά οχήματα εκπέμπουν πολύ περισσότεο CO2.

Τώρα ενδιαφέρον προκύπτει τι θα γίνεται σε περιπτώσεις νέων οχημάτων που κάνουν μετατροπές. Π.χ. αν σε μια Ε12 βάλεις μοτέρ από 1.8 (νομίζω αυτή η μετατροπή εγκρίνεται), τι ρύπους θα θεωρείται ότι εκπέμπει? Γιατί οι ρύποι εξαρτώνται από το συνδυασμό αμάξωμα-κινητήρας-σασμαν, οπότε σε μια ενδεχόμενη μετατροπή δε ξέρω τι θα χρεώναν για τέλη.

Αλλά για παλιά αμάξια νομίζω ότι ότι και να γίνει τα τέλη θα συνεχίσουν να πηγαίνουν με τα κυβικά
Το θεμα παντως με τους ρυπους ειναι αρκετα περιπλοκο.Ειναι να αγορασω μια ε11 του 2001 πρωην g6 1400 KYBIKA.τωρα φοραει μοτερ 1600 black.το μοτερ ειναι δηλομενο κανονικα και περασμενο κτεο κανονικα η μη εχει χαρτια παντως.Το υπουργειο σαν τι το εχει δηλομενο?Σαν γ6 του 2001 1600?ή σαν corolla χρονολογιας σαν αυτην που ειναι το μοτερ μιας και ειναι παλαιοερο?Μαλλον η πρωτη περιπτωση ισχιει.Υπαρχει κατι πανω στην αδεια που να το διακρινει για να μπορω να καταλαβω?Μηπως ξερεις τι co2 εκμπεμπει η corolla toy 2001 1600?Σας ευχαριστω εκ των προτερων και ελπιζω να μπω στην παρεα σας!!
Απάντηση με παράθεση