Διαβάζοντας το θέμα από την αρχή και μετά από λίγο ψάξιμο στο net, κατέληξα στην εξής προσωπική ερμηνεία: η απόφαση Υ.Α. 16823/78 (την οποία όσο και εάν προσπάθησα δεν μπόρεσα να την βρω) προβλέπει με ποιο τρόπο χορηγείται άδεια ρυμούλκησης σε οχήματα και ελαφρά φορτηγά, άδειες οι οποίες χορηγούνται από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου το οποίο εδρεύει στον τόπο διαμονής του ενδιαφερομένου. Από όσο έψαξα, δεν προκύπτει πουθενά ότι αυτή η απόφαση καθορίζει επιπλέον εάν επιτρέπεται ο κοτσαδόρος να είναι επάνω στο όχημα ακόμα και εάν δεν ρυμουλκεί. Αυτό το γράφει μόνο το έγγραφο του Υπουργείου που ανέβασε ο Κώστας και το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει και δεδομένο. Το ίδιο το έγγραφο με την 3η παράγραφο αναιρεί αυτά που γράφει στη 2η…!!! Εξάλλου, εάν ένα τέτοιο θέμα τραβηχτεί τόσο πολύ που να φτάσει στις αίθουσες δικαστηρίων, θεωρώ ότι ο πρόεδρος θα λάβει πιο σοβαρά υπόψη του τον Νόμο, δηλαδή τον Κ.Ο.Κ. και το άρθρο του 82 παρ. 4 περί μη τοποθέτησης εξαρτημάτων που προεξέχουν, παρά ένα έγγραφο του Υπουργείου που αναφέρεται σε συγκεκριμένη περίπτωση ή μία απόφαση του 1978 που δεν ξέρουμε εάν αναφέρει κάτι σχετικό με την ύπαρξη του κοτσαδόρου σε περιπτώσεις μη ρυμούλκησης…
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτά που γράφει το link του autotriti και λογικά σκεπτόμενος, θεωρώ ότι ο κοτσαδόρος θα πρέπει να είναι αφαιρούμενος και το κομμάτι που θα παραμένει ως αναμονή να μην προεξέχει του οχήματος. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ…
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diafanh-psyxh
αν θέλεις να ξέρεις φίλε μου από τη στιγμη που θα αγοράσεις κάποιο ρυμουλκούμενο (γιατί τουλάχιστον εγώ και ο πατέρας μου σε αυτήν την κατηγορία ανήκουμε) και θα τοποθετήσεις και τον κοτσαδόρο είσαι αναγκασμένος να το δηλώσεις στην ασφάλειά σου γιατί στην ουσία η μπαγαζιέρα,το τροχόσπιτο ή το τρέιλερ για το σκάφος που μπορεί να έχεις στην κατοχή σου είναι ένα όχημα.και όπως γνωρίζεις ολα τα οχήματα πρέπει να είναι ασφαλισμένα.
|
Με αυτή την διαδικασία ασφαλίζεις το ρυμουλκούμενο όχημα, όχι τον κοτσαδόρο σου… Έτσι δεν είναι; Τα παραπάνω ασφάλιστρα τα πληρώνεις στην ασφάλεια του αυτοκινούμενου οχήματος (δηλαδή του αυτοκινήτου σου) επειδή αυτό είναι που κινεί το ρυμουλκούμενο, αφού το τελευταίο δεν είναι αυτοκινούμενο. Άρα δεν ασφαλίζεις το επιπρόσθετο εξάρτημα του αυτ/του σου αλλά το ρυμουλκούμενο όχημα πακέτο με το αυτ/το σου…