Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-08-09, 05:11
Το avatar του χρήστη JL_e10
JL_e10 Offline:

Μοντέλο: 2001 Avensis T22
Περιοχή: Newcity of Nikaia
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 546
JL_e10 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Κοιτα, ολα ειναι θεμα συνηθειας. Προσωπικα ειμαι κατα του ABS κυριως μεσα στην πολη, γιατι καραδοκουν πολλοι κινδυνοι και πρωτοι και καλυτεροι οι οδηγοι ταξι (οι περισσοτεροι τουλαχιστον). Μαλιστα ειχα μια εμπειρια με αμαξι που ειχε ABS (ενα μαθητικο Yaris, που υποτιθεται ειχε μεγαλυτερο σεβρο απο οτι του βαζε η μαμα ΤΟΥΟΤΑ) και οταν το χρειαστηκα να κοκκαλωσει δεν το κανε, και λιγο ελειψε να χτυπησω κιολας ενω δεν εφταιγα (καποιος παραβιασε ενα STOP σαν την κεφαλα του).

Στο θεμα τωρα με τα φρενα σου. Πισω εχεις ταμπουρα? Αν ναι, τοτε σιγουρα πρεπει να εστιασεις εκει. Οταν εβαλε ο πατερας μου πισω ακρα και δισκους απο LEVIN στο Corolla, πολυ απλα η διαφορα ηταν η μερα με την νυχτα. Στην ουσια οι πισω δισκοι κρατανε το πισω μερος κατω, ωστε να μην φευγει ολο το βαρος μπροστα. Για τον ιδιο λογο μια καλυτερη αναρτηση απο αυτην που εχεις θα βελτιωσει την κατασταση, επειδη δεν θα "καθεται" πολυ η μουρη στο φρεναρισμα. Κι αν κρινω απο τα χιλιομετρα που γραφεις, πρεπει να ειναι στα τελευταια της η αναρτηση. Το μεγαλυτερο λαστιχο θα σου δωσει μια μεγαλυτερη επιφανεια τριβης, οποτε θεωρητικα κατι θα κανει. Απο κει και περα δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου να δωσεις το αμαξι που χεις τωρα και να παρεις αλλο με ABS, γιατι τοτε τι ειχες και τι εχασες, συν οτι ισως χρειαστει να δωσεις και παραπανω. Επισης, το θεμα δεν ειναι αν θα βρεις καποιον να σου βαλει ολο το συστημα του ABS, αλλα το ποιος θα ασχοληθει με αυτο.

Αν ημουν στην θεση σου, θα αλλαζα για αρχη μπροστα δισκους-τακακια, και θα εψαχνα τρυπητους ή χαρακτους. Υπαρχουν τετοιοι στην μαμα διαμετρο (NIppon λεγονται) και ειναι ιδιαιτερα αποτελεσματικοι. Τα συνδυαζεις και με τα Ferodo Premium (σε περιπτωση που δεν βρεις τα αντιστοιχα Nippon τακακια, οπως οταν αλλαξα εγω μπροστα δισκους) και ετσι εχεις ηδη αναβαθμισει το φρενο σου. Σιγα σιγα θα του βαζα και πισω δισκους, αν και δεν ξερω αν παιρνει αυτους του LEVIN οπως η στρογγυλοφαναρη Ε11.

Ελπιζω να βοηθησα και να μη σε εμπλεξα χειροτερα.