Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Ερώτηση τώρα που το θυμήθηκα: Όπως ήδη έχω αναφέρει, έχω βάλει αυτή την κεραία για την TV στο car dvd στο μπροστινό παρμπριζ. Έχω παρατηρήσει ότι στον ίδιο δρόμο έχω διαφορετική ποιότητα σήματος ανάλογα με την κατεύθυνση. Δηλαδή για παράδειγμα εάν πηγαίνω προς τον Πύργο το σήμα σε ορισμένα σημεία είναι χειρότερο από ότι όταν έρχομαι από Πύργο. Αυτό υποθέτω ότι έχει να κάνει με την θέση της κεραίας. Εάν δηλαδή πηγαίνοντας προς Πύργο το σήμα έρχεται από το πίσω μέρος, λογικά δεν θα έχω καλό σήμα αφού η κεραία είναι τοποθετημένη μπροστά.
Εάν τοποθετήσω και δεύτερη κεραία στο πίσω παρμπρίζ, βάζοντας ένα διπλό ανταπτοράκι στο car dvd, αφού δεν έχει διπλή υποδοχή για κεραία, θα κάνω τίποτα ή τσάμπα τα 55 ευρώ;
|
Ανδρεα και Μιχαλη , καταρχην καλησπερα σας μετα απο καιρο απουσιας!
Λοιπον Ανδρεα η ποιοτητα μου μας λες , ειναι εν κινησει? Εαν ναι ειναι σε περιοχη με σπιτια , η ειναι ανοιχτος ο δρομος?
Εαν κινησε και εχει σπιτια , εχει να κανει με τη πολυοδη διαδωση του σηματος ( multi path ). Σιγουρα παιζει ρολο και η κατευθηνση της κεραιας , αλλα δυστηχως θα δωσεις τζαμπα τα 50e. Κανε το εξης. Πηγαινε σε αυτον τον δρομο και ακινητοποιησε το αμαξι να δεις ποιοτητα. Μετα γυρνα το αμαξι προς την αντιθετη κατευθηνση ( το σωστο θα ηταν στο ιδιο σημειο ) και κοιτα παλι την ποιοτητα και πες μας. Μονο οταν ειναι ακινητος ο δεκτης μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.