Εγώ ψάχνω αυτό τον καιρό για αυτόματο. Δυστυχώς το Insignia βγαίνει έξω από τις επιλογές μου λόγω κυβικών (2λτ) και κατανάλωσης λόγω turbo.
Μία άλλη επιλογή είναι το νέο Superb το οποίο εσωτερικά είναι πολύ όμορφο και στιβαρό και με πολύ καλό εξοπλισμό η πλούσια έκδοση.
Όταν ρώτησα όμως για την επέκταση εγγύησης από τα 2 στα 4 χρόνια μου είπαν το κουλό ότι δεν με συμφέρει γιατί η 2ετής έχει απεριόριστα χιλιόμετρα, η 4ετής έχει 60.000χλμ. Και ρωτάω, μήπως αυτό σημαίνει κάτι για την αξιοπιστία του μοντέλου? Όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω, δεν παίρνουμε το αυτοκίνητο για μια 5ετια αλλά μπορεί και για μια 15ετία. Οδήγησα το Avensis ξανά και είδα ότι έχει φοβερή ποιότητα κύλισης, είναι πολύ άνετο και ξεκούραστο για μια οικογένεια και με καλούς χώρους. Μπορεί να μην έχει το γκάζι του superb ή του Insignia (τα οποία βέβαια δεν οδήγησα λογψ του ότι τα αυτόματα τα έχουν χ€σμ€να και αν δεν μπορείς να οδηγήσεις χειροκίνητο τότε βασίζεσαι σε ότι καταλάβεις από μια βόλτα που θα σε πάει άλλος και φυσικά δεν ξερεις πως συμπεριφέρεται το αυτόματο σασμαν...), αλλά για όσους ξέρουν την ανηφόρα της Καλλικράτειας στο χαμηλό σημείο ήμουν με 140 και στην κορυφή είχα πιάσει τα 190+, οπότε πιστεύω ότι πάει καλά.
Και κατα πάσα περίπτωση πηγαίνω στο Avensis...
|