να πω ότι τα kyb τα μαύρα δεν είναι τα μαμά αμορτισερ? για το πρόβλημα που λες τώρα και του πατέρα μου το micra με νέα αμορτισερ του έδειχνε κάτι τέτοια στο ΚΤΕΟ και του είπαν ότι είναι μια χαρά! εκτός αυτού επειδή το έχω οδηγήσει είναι μια χαρά σε οδική συμπεριφορά, άρα δεν βλέπω κανένα πρόβλημα! γιαυτό θα σου έλεγα αν δεν νιώθεις εσύ στην οδήγηση το αμάξι να έχει πρόβλημα, τότε δεν έχει και άσε τι λένε τα αμορτισερόμετρα. Να ξέρεις ότι στις μετρήσεις παίζει ρόλο αν είναι φορτωμένο το αμάξι και πόσο, τι αέρα έχουμε στα λάστιχα, τι λάστιχα έχουμε, τι ελατήρια έχουμε κτλ. Αν πχ φουσκώσεις τα λαστιχά σου με περισσότερες λιμπρες τα νούμερα στο αμορτισερόμετρο θα είναι καλύτερο, μερικοί το κάνουν για να βγάζουν και καλύτερες μετρήσεις στα ΚΤΕΟ. Πάντως θα σου πω ότι εγώ σε ΕΕ111 είχα kyb μαύρα όταν την αγόρασα με ελατήρια eibach 3,5cm. Μετά από μερικούς μήνες το αμάξι το κατάλαβα ότι πάει σαν βάρκα στον γιαλό, αλλού μούρη αλλού κόλος. Κατάλαβα ότι θέλει αμορτισερ. Βάζω τα kyb AGX που είναι ρυθμιζόμενης σκληρότητας με 4 σκάλες (μπρος-πισω). Η διαφορά που είδα ήταν πολύ μικρή (η βελτίωση), το αμάξι έκανε πολλούς κραδασμούς σε σχέση με τις ανωμαλίες του εδάφους και πήγαινε σαν βάρκα ακόμα και στην 4η σκάλα! τελικά βρήκα μαμίσια ελατήρια, ξηλώνω τα eibach και τα έβαλα πάνω και βρήκα την υγειά μου!!! ακόμα και με 2η σκάλα έχω καλύτερα κρατήματα από τα eibach! τα ελατήρια ήταν πολύ πεσμένα!!! μήπως φταίνε τα ελατήρια σου? τι ελατήρια έχεις? πόσα χλμ έχουν και πόσα χρόνια τα έχεις??? εμένα ήταν στο αμάξι από το 2000. Στο starlet GT που είχα, το ίδιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει με koni kitrina και τελικά και εκεί έφταιγαν τα eibach πάλι! και άλλαξα ελατήρια μετά.
|