
25-03-09, 22:36
|
|
|
Εγγραφή: 24-01-2007
Περιοχή:
Ambelogardens
Ηλικία: 56
Μηνύματα: 1.633
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nikr2007
Εντάξει, τότε ας μη φορά κανένας ούτε κράνος ούτε ζώνη κι ας πηγαίνει σαν βολίδα ακόμα και μέσα στα στενά, μιας και υπέρτατο αγαθό θεωρεί την απόλαυση της ταχύτητας...
...Προφανώς δε σας έχει τύχει ποτέ η στραβή, και πετάτε τις εξυπνάδες σας...
|
Να υποθέσω πως δεν αναφέρεσαι στα γραφόμενά μου, διαφορετικά θα σε παρακαλούσα να επαναλάβεις την ανάγνωσή τους, οπότε σίγουρα δεν θα με περιλαμβάνει το σχόλιό σου.
Όσο για τη στραβή, εμένα μου έχουν τύχει αρκετές στα 22 χρόνια που οδηγώ, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, ευτυχώς. Το περίεργο είναι ότι συνήθως βρίσκομαι να πληρώνω (σε χρήμα, χρόνο και μικρο-νοσηλείες) τη μ@λ@κί@ κάποιου που υπέπεσε σε μία από τις παραβάσεις που ανέφερα σε προηγούμενη δημοσίευσή μου.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Για καθίστε ρε παιδιά... Ο nikos carina δεν πήγαινε με 70 ή 80 χλμ. σε δρόμο με όριο 50 χλμ. Πήγαινε με 110!!! Δηλαδή 110 του έγραψε το ραντάρ της αστυνομίας, το δικό του κοντέρ θα έγραφε καμιά 120ριά... Τι σημασία έχει στην συγκεκριμενη περίπτωση εάν το όργανα της τάξης είχαν βγει για εισπρακτικούς ή άλλους λόγους; Μιλάμε για υπερδιπλάσια από το όριο ταχύτητα!!!
|
Η συζήτηση περί απόκλισης μεταξύ ορίου ταχύτητας, ταχύτητας κίνησης και τρόπου αστυνόμευσης είναι μακρά και, ενίοτε, ατελέσφορη.
Τα όρια ταχύτητας -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- είναι απομεινάρια μίας ή δύο δεκαετιών πίσω, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (κατά την άποψή μου).
Πιστεύω πως δεν είναι λογικό να μιλάμε για όρια 50 ή 60km/h σε Εθνικές Οδούς για παράδειγμα. Ειδικά αν σκεφτούμε πως τα ίδια όρια ακριβώς βλέπαμε στα ίδια σημεία πριν από 10 και 20 χρόνια! Τότε, όμως, οδηγούσα ένα Hyundai Lantra 1600 του '92 και ένα 131 Mirafiori 1600 TC του '78. Και σήμερα, μία Corolla TS. Η απόσταση που χωρίζει αυτά τα οχήματα, νομίζω πως είναι απίστευτη, έτσι;
Είναι, όμως, προφανές πως όταν βρέχει για παράδειγμα, η ταχύτητα οδήγησης μειώνεται σημαντικά, αφού οι συνθήκες μεταβάλλονται δραματικά.
Για να μην μακρηγορήσω περαιτέρω, θα κλείσω γράφοντας τα εξής:
Ο καλός οδηγός θέτει τα όρια με βάση τις οδηγικές του ικανότητες και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που κινείται, οδηγώντας κάτω από τα όρια αυτά, ώστε να μη θέτει τον εαυτό του και τους άλλους χρήστες του δρόμου σε κίνδυνο.
Από εκεί και πέρα, τα όρια ταχύτητας -ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ- αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα ανύπαρκτου σχεδιασμού, απίστευτης τεμπελιάς και φυγοπονίας καθώς και στοιχεία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον, μιλάνε διαρκώς για μέτρα και για "νέους" ΚΟΚ για τη μείωση των ατυχημάτων, αλλά κανείς μα κανείς δεν ασχολείται με την εκπαίδευση και τα κυκλώματα των αγορασμένων διπλωμάτων για παράδειγμα. Και όλοι αναμασάμε την καραμέλα της υπερβολικής ταχύτητας!
Άλλο ένα πισογύρισμα! Κρίμα...
Πάνος.
__________________
Fast cars do not kill.
Slow drivers, do!!!
Saneatsu Abukara
|