Θέμα: Brakes Update
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-03-09, 00:30
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 423
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Wink

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ppschrs Εμφάνιση μηνυμάτων
...Πάνο (PeterIoannou) κάπου μου είπες για τα ds2500.Πόσο στοιχίζουν αυτά και από που τα παίρνεις γιατί ο δικος μου δε τα φερνει.Κάπου διάβασα ότι αυτό το τακάκι μπορεί να σου βγάλει οφφ το δίσκο πριν καν τελειώσει το τακάκι.Με τι δίσκους το φοράς?
Αν θυμάμαι καλά, μου στοίχισαν κοντά στα 150€, αλλά αξίζουν μέχρι και το τελευταίο cent της τιμής τους. Μου τα έφερε και μου τα φόρεσε ο μηχανικός στο συνεργείο μου...
Υπάρχει ένα ρητό της λαϊκής θυμοσοφίας που λέει: "όπου ακούς πολλά κεράσια, μικρό καλάθι βάστα". Αυτό ακριβώς ισχύει και για όσα έχεις ακούσει για το τακάκι αυτό. Ναι, είναι σκληρό! Ναι, τρώει το δίσκο! Ναι, πετάει σπίθες όταν τσαρουχώνεις το φρένο από τα πολλά χιλιόμετρα! (Ειδικά τη νύχτα, είναι πολύ εντυπωσιακά!!). Αλλά όχι και τρώει το δίσκο πριν τελειώσει το τακάκι! Αυτό είναι τελείως λύσσα πια! Και, φυσικά, δεν είναι δυνατό να έχεις φρενάρισμα, υλικά να τρίβονται και να μην έχεις απώλεια υλικού! Εκτός αν πας σε ηλεκτρομαγνητική πέδη, οπότε δεν έχεις τριβή... (αυτό, όμως, δεν ισχύει στα αυτοκίνητά μας).
Το δικό μου αυτοκίνητο το αγόρασα μεταχειρισμένο με 45.000km στο οδόμετρο. Φόρεσα τα DS2500 στα περίπου 60.000km. Χρειάστηκα αλλαγή στα 81.000km περίπου, με τον δίσκο να έχει κάνει μία πατούρα, αλλά όχι κάτι το εκπληκτικό. Και ξαναέβαλα τα ίδια τακάκια με την προοπτική να κάνω την επόμενη αλλαγή στα περίπου 100.000km μαζί με δίσκους πλέον. Οπότε, ακόμα και αν οι δίσκοι είχαν αλλαχθεί λίγο πριν αγοράσω το αυτοκίνητο, θεωρώ πως η αντοχή τους είναι πολύ καλή, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι είναι οι απλοί δίσκοι της Toyota... Και πολλά από τα φρεναρίσματα που κάνω με μεγάλες ταχύτητες γίνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ώστε να εκμεταλλευτώ την καλύτερη ισχύ πέδησης για να διατηρώ υψηλότερες μέσες ταχύτητες...
Και μην ξεχνάμε πως το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ και σαν μέσο διασκέδασης, προσπαθώντας να ευχαριστηθώ την οδήγηση ανά πάσα στιγμή, είτε σε ελεγχόμενο περιβάλλον, είτε σε φιδίσιους επαρχιακούς δρόμους, είτε στον αυτοκινητόδρομο...
Πάνος.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PeterIoannou : 18-03-09 στις 00:33. Αιτία: Προσθήκη κειμένου
Απάντηση με παράθεση