Θα γράψω διάφορα σκόρπια σχόλια πάνω σε κάποια από τα ήδη υπάρχοντα ποστ.
Καταρχήν, σε ξύλινο δάπεδο η εφαρμογή είναι κατά τι χειρότερη λόγω μικρης αγωγιμότητας θερμοκρασίας του ξύλου. Γίνεται, αλλά σε πλακάκι πχ είναι καλύτερα.
Δεύτερον, μπορεί να συνδυαστεί κ με τα κλασσικά σώματα, μιας κ η ενδοδαπέδια λειτουργεί στους 35-45 περίπου βαθμούς (max 52 νομίζω) και τα σώματα στους 80-90. Γϊνεται διακλάδωση μετά το λέβητα κ το κάθε σύστημα παίρνει νερό με τη σωστή θεμροκρασία.
Μια απ΄τα ίδια κ με το boiler.
Συμφωνώ με το σχόλιο πως είναι λιγάκι πολυτέλεια στη χώρα μας με δεδομένο το κλίμα μας, αλλά περί ορέξεως....δική σου η επιλογή.
Επίσης, προσοχή θα πρέπει να δώσεις στην εταιρεία που θα το τοποθετήσει μιας κ οι "ποιότητες" που εφαρμόζουν στη δουλειά τους ποικίλουν.
Το κόστος εγκατάστασης είναι όντως υψηλότερο, αλλά η δουλειά που γίνεται στον τομέα της μόνωσης του δαπέδου είναι ασύγκριτα καλύτερη.Από την άλλη θα κάνεις απόσβεση σύντομα (ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιου).
Από πλευράς κλίματος που δημιουργείται μέσα στο σπίτι, σου λέω 100% πως είναι κλάσεις ανώτερο. Σωστά κατανεμημένη στο χώρο κ σε στρώματα θερμοκρασία (ξεκινώντας πχ απ'τους 27 στο δάπεδο κ ανεβαίνοντας πέφτει φτάνοντας πχ τους 18 στο ανώτερο τμήμα του κτιρίου).
Τέλος πρόσεξε τους αρμούς διαστολής και τις θερμοκρασιακές διαφορές που θα δημιουργούνται το χειμώνα αν ανοιγείς το σπίτι κ μετά το θερμαίνεις στο μέγιστο με την ενδοδαπέδια γιατί θα ανοίξουν πατώματα κ χαμηλά σημεία τοίχων, όπου κ αν υπάρχουν ενώσεις υλικών κλπ. (το πάθαμε πρόσφατα στο γραφείο, μετά από πρωτοβουλία ενός πελάτη με σπίτι στην κατασκεύη να θερμαίνει το σπίτι τη μέρα στους 52 κ να το ανοίγει το βράδυ στους 4-5 βαθμούς της ατμόσφαιρας - το έκανε μια δυο στο τέλος έσκασαν τα πατώματα, οι μισοί τοίχοι από γυψοσανίδα κατασκεύη πάλι απ την αρχή κλπ)
Για βάλε και την κάτοψη να δούμε τι παίζει από χώρο κ λοιπές δυνατότητες....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dRiveR7 : 09-02-09 στις 19:27.
|