Θέμα: KTEO
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-01-09, 14:29
Το avatar του χρήστη lokatzis
lokatzis Offline:
Μικρό Μέλος

Περιοχή: Αθήνα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 247
lokatzis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Εγώ από προσωπικές εμπειρίες θα σου πρότεινα να έχεις απ' όλα στο αυτοκίνητο και όχι να δανειστείς μόνο και μόνο για να περάσεις από τον έλεγχο.
- Το 2002 είχα ένα renault 19. Σε βόλτα από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο τράκαρα αρκετά σοβαρά (από πλευράς υλικών ζημιών). Μετά από κανά τέταρτο-εικοσάλεπτο κι ενώ είχε φθάσει η Τροχαία και έκανε την καταγραφή είδα στον χώρο της μηχανής μια μικρή φλόγα 5εκ (πρέπει να προερχόταν από τη μπαταρία). Αμέσως έτρεξα να πάρω τον πυροσβεστήρα που είχα στη θέση του συνοδηγού. Για κακή μου τύχη κι επειδή δεν τον είχα καλά στηριγμένο με το τρακάρισμα είχε ελευθερωθεί και χτυπώντας κάπου είχε φύγει η βαλβίδα. Έψαξα γύρω-γύρω αλλά στον πανικό μου δεν μπόρεσα να τη βρω. Βγήκα έξω και άρχισα να ζητάω αριστερά-δεξιά πυροσβεστήρα αλλά κανείς δε μου έδωσε. Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να γίνει παρανάλωμα του πυρός μέχρι να καταφθάσει η πυροσβεστική και να αχρηστευτεί πλήρως. Ένας - καλά τοποθετημένος - πυροσβεστήρας μπορεί να σε γλυτώσει από πολλά έξοδα.
- Λίγα χρόνια αργότερα, πάλι στο Ηράκλειο, ήμουν με μια Alfa Romeo 33 και με έπιασε λάστιχο στην εθνική οδό λίγο πριν από φανάρια της Παπαναστασίου (για όσους ξέρουν). Στο σημείο είχε πυκνή κίνηση κι εγώ είχα σταματήσει στην άκρη. Το πρώτο που έκανα ήταν να τοποθετήσω το τρίγωνο. Στη συνέχεια κι ενώ προσπαθούσα να αλλάξω το λάστιχο, είδα αυτοκίνητο να μπαίνει σχετικά γρήγορα στο έρεισμα για να στρίψει λίγο πιο κάτω δεξιά. Μάλλον δε με είχε προσέξει και δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα παρά μόνο όταν πάτησε το τρίγωνό μου. Αν δεν το είχε πατήσει, δεν ξέρω που θα είχε σταματήσει.

Για να καταλήξω, είναι μερικά πράγματα στα οποία δεν πρέπει να κάνουμε τσιγκουνιές. Κι αν υπάρχει οικονομική στενότητα, καλύτερα να κόψουμε από κάπου αλλού (κανά καφέ, κτλ).