Δεν συμφωνώ μαζί σου σε αυτό που λες ότι το χαμήλωμα είναι κακό μόνο για την ζωή των αμορτισερ. Σε μερικά αμορτισερ όπως τα AGX ΔΕΝ δουλεύουν σωστά επειδή δεν έχουν αρκετή διαδρομή! παράδειγμα το δικό μου, αν δεις πως παει θα τρελαθείς! εντελώς βάρκα!!! αυτό το έπαθαν και άλλοι! όχι μόνο εγώ! ένας γνωστός μου με subaru είχε τα ίδια και του έσπασε και ένα ελατήριο! και όχι μόνο αυτό και άλλοι ακόμα! δεν είναι τυχαίο ότι στις οδηγίες λένε και άλλα σχετικά και όχι μόνο για το αν θα χαλάσουν εύκολα τα αμορτισερ αλλά και ότι δεν θα δουλεύουν σωστά! τώρα αν τύχει με κάποια ελατήρια να δουλεύουν απλά έτυχε, παίζουν ρόλο και τι ελατήρια είναι, γενικά όμως αυτά λένε!
Θα πω μερικά πράγματα που γράφουν οι οδηγίες σε αρκετές γλώσσες :
1) Μην χαμηλώνετε ένα αυτοκίνητο παραπάνω από 3 εκατοστά (1 1/4" ίντζες) (μην χαμηλώνετε ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για ανώμαλους δρόμους) Σαν της Ελλάδας εννοεί άραγε??? :PPpp
2) Mην μειώνετε τη διαδρομή της ανάρτησης περισσότερο από το 1/2 του αρχικού μήκους.
3) Μην κόβετε ή τροποποιείτε τα αρχικά ελατήρια / Μην χρησιμοποιείτε μη ασφαλείς συσκευές ή προσθήκες όπως ελατήρια με μικρή διαδρομή ανάρτησης χωρίς επαρκή προσφόρτιση (αρχικό φορτίο) σε συγκράτηση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 07-01-09 στις 11:39.
|