Η διαφορά είναι ότι το motul x-cess είναι ένα long life λάδι με πρόσθετα και για αντοχή στο χρόνο που κάλιστα μπορεί σε ένα νορμαλ 1.4 και 1.6 corolla μοτερ που οδηγείται νορμαλ σαν οικογενειακό και να αλλαχτεί στις +7500km.
Το 300V είναι λάδια χωρίς πρόσθετα, καθαροί αιθυλεστέρες δηλαδή, που απευθίνονται σε trackday cars ή τέλος πάντων πιάνουν κάποια υψηλά standarts σε επίπεδο αγωνιστικών λαδιών με αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες κτλ.
Μόνο μειονέκτημα ότι λόγω της απουσίας των πρόσθετων πρέπει να αλλάζονται το μέγιστο στις 5000km και ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.
Για τα x-cess έχω ο ίδιος εμπειρία ότι δεν είναι για γκάζια.
Ήταν τα πρώτα λάδια με τα οποία ανακάλυψα αξιόλογη κατανάλωση λαδιού με αποτέλεσμα να με βάλει στην μπρίζα μετρώντας συμπίεσεις ψάχνοντας αν το αυτοκίνητο είχε γυρισμένο κοντερ (μεταχειρισμένο γαρ) κτλ κτλ...
Τελικά τίποτα απ' αυτά για καλή μου τύχη δεν είχε σημβεί, τα λάδια είχαν γυρίζει στην εισαγωγή με μορφή αναθυμιάσεων και από εκεί είχαν καεί.
Χρειάστηκε μόνο να βγάλω και να καθαρίσω επιμελώς την πεταλόυδα και την εισαγωγή από την βρώμα που είχαν αφήσει.
Μετά πέρασα σε torco sr5 που ούτε κρύο ούτε ζέστη και λόγω του αυξημένου κόστους τους που δεν είχε και ιδιαίτερο αποτέλεσμα πέρασα στα motul 300V και έμεινα εκεί.
Πριν τα x-cess είχα περάσει και από castrol που παρόλου που δεν είχα παράπονο (ήταν και πολύ νέο το αυτοκίνητο άλλωστε) μόλις έμαθα την προέλευσή τους και ότι δεν είναι και 100% συνθετικάν τα άφησα.
Τώρα ίσως τα edge να είναι διαφορετικά.
Τέλος αν έχετε υποψία για πρόβλημα χαμηλής πίεσης λαδιού ένα φίλτρο λαδιού trd θα βελτιώσει τα πραγμάτα αφού αυτή είναι η κύρια λειτουργία του, δηλαδή να μειώνει τις απώλιες ροής -πιεζομετρικού φορτίου καθώς το λάδι διέρχεται από τους πόρους του σε σχέση με ένα κοινό φίλτρο.
|