Βασικά καλό είναι να μην φοράμε παρωπίδες και να βλέπουμε λίγο παραέξω. Εντάξει σε φόρουμ για ΤΟΥΟΤΑ είμαστε αλλά μην απαξιώνουμε τις άλλες εταιρίες. Σίγουρα ένα Auris είναι πολύ πιο αξιόπιστο από ένα TSI αλλά πείτε μου πόσοι από εσάς που κατηγορείτε τα TSI αν αγοράζατε τώρα αυτοκίνητο θα προτιμούσατε ένα Auris. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ένα TSI με όσα προβλήματα έχει παρά ένα Auris που θα για να προσπεράσω θα έπρεπε να κάνω τον σταυρό μου. Παλιά, πριν από 10-15 χρόνια αγόραζες ένα ΤΟΥΟΤΑ για 3 λόγους
1) Αξιοπιστία
2) After sales service
3) Επιδόσεις
Αν πριν από 10 χρόνια έβαζα 10 με τόνο σε κάθε ένα από αυτούς τους τομείς σήμερα θα έβαζα 7 στην αξιοπιστία, 5 στο after sales service (δεν έχει τύχει να φύγω ποτέ από ΤΟΥΟΤΑ χωρίς νεύρα και δεν είμαι τόσο περίεργος) και 6 στις επιδόσεις. Οπότε δεν βλέπω κανένα λόγο για να πάρει κανείς ΤΟΥΟΤΑ σήμερα.
Αν θέλετε τη γνώμη μου, η ΤΟΥΟΤΑ σήμερα μου μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου. Έχει μείνει πολύ πίσω ή στοχεύει πολύ μπροστά, τόσο μπροστά που δεν μπορώ να δω. Αφήνει το WRC και στρέφεται στην φόρμουλα (αφήνοντας την αγορά των γρήγορων μοντέλων), φτιάχνει κακάσχημα υβριδικά τη στιγμή που η Honda το κάνει πιο επιτυχημένα.
Την VW παρόλα τα προβλήματα που έχει την παραδέχομαι γιατί ανάγκασε όλες τις εταιρίες να φτιάξουν τουρμπάκια και να φτιαξουν ροπάτα και ασφαλή αυτοκίνητα. Η ΤΟΥΟΤΑ παλεύει με Dual VVTI που τι να σου κάνει σήμερα που τα αμάξια έχουν φτάσει τα 1300+ κιλά.
Αυτά δε τα λέω για να ξεκινήσει καμιά διαμάχη ΤΟΥΟΤΑ vs ΟΛΩΝ απλά είναι η άποψη μου και τη λέω γιατί σε όσα αυτοκινητιστικά φόρουμς και να μπω ευλογούν τα γένια τους. Προσωπικά σήμερα αν αγόραζα αυτοκινήτο σε έκθεση ΤΟΥΟΤΑ δεν θα έμπαινα καν.
|