29-11-08, 17:28
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από JL_e10
Ζαχαρια μην το λες. Εχω παρατηρησει οτι οταν παει κατω απο την μεση την καιει πιο γρηγορα (κατεβαινει πιο γρηγορα ο δεικτης). Δεν εχω καταλαβει ομως το γιατι...
|
Ομοίως, θα πρέπει να έχεις παρατηρήσει πως ο δείκτης κατεβαίνει εξαιρετικά αργά στο πρώτο τέταρτο της διαδρομής του -από γεμάτο- σε σχέση με το δεύτερο τέταρτο αυτής (από τα 3/4 μέχρι το μισό).
Ο δείκτης της βενζίνης δεν λειτουργεί τόσο γραμμικά όσο θα θέλαμε, είτε εμείς, είτε ο κατασκευαστής, με αποτέλεσμα στο πρώτο κομμάτι της διαδρομής να είναι λίγο πιο αισιόδοξος από το πραγματικό.
Επιπρόσθετα, στο πρώτο κομμάτι της διαδρομής, στην περίπτωση κατά την οποία γεμίζεται το ρεζερβουάρ μέχρι την τάπα της βενζίνης, αυτή η "πρόσθετη" ποσότητα δεν γίνεται αντιληπτή από το δείκτη, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως το αυτοκίνητο καίει αέρα κοπανιστό...
Στο δια ταύτα, τώρα, προσωπικά προτιμώ να κυκλοφορώ με γεμάτο ρεζερβουάρ -ή το πολύ μέχρι τη μέση- και να έχω λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση (π.χ. 1€ το δίμηνο), παρά να κυκλοφορώ με μισοάδειο το ρεζερβουάρ και να πληρώσω καμιά 200αριά € για να αλλάξω μία καμμένη αντλία βενζίνης! Για να μην συνυπολογίσω την ταλαιπωρία και το πρόσθετο κόστος για οδικές βοήθειες κλπ, κλπ...
Έτσι και αλλιώς, τα παραπανίσια κιλουδάκια που έχω σε συνδυασμό με την εργαλειοφόρο και τη μουσική του αυτοκινήτου, έχουν σαν αποτέλεσμα να νομίζει το αυτοκίνητο ότι μεταφέρει μονίμως δύο επιβάτες!
Οπότε, αφήνω τα "ελαφρώματα" σε όλους τους υπόλοιπους...
Πάνος.
|