Παιδιά, εγώ έχω ακουμπήσει πάνω από 1,5 χιλιάρικο στο τοπικό συνεργείο-αντιπροσωπεία και δεν νομίζω ότι με κοροϊδεύουν ότι είναι αναγκασμένοι να ζητήσουν έγκριση για διάφορες δουλειές. Για παράδειγμα, μου μέτρησαν στο ΚΤΕΟ 45% τα πίσω αμορτισέρ (που είχα αλλάξει πριν 2,5 χρόνια, μέσα στην 3-ετία) και, σε ερώτημα του συνεργείου, η Αθήνα απέρριψε την αλλαγή! Όταν μίλησα με κάποια στην Toyota Ελλάς, που μάλλον κάνει δημόσιες σχέσεις (ΤΜΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ), πιπίλησε μία από τις συνηθισμένες καραμέλες αποφυγής ("φυσιολογική φθορά") και όταν την στρίμωξα με επιχειρήματα μου υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει σε 2 ημέρες αλλά ακόμα την περιμένω (πάνω από 2 μήνες).
Αρνητική απάντηση έχω πάρει και για ρουλεμάν συμπλέκτη, αλλά αυτό τελικά το λέει και το βιβλίο εγγυήσεων (είναι εκτός όλο το κιτ συμπλέκτη). Για αυτό λέω μπράβο στη Hyundai που τολμάει και βάζει τέτοια πράγματα (πλατό, ρουλεμάν) για 10 χρόνια, και στο website!
Γενικά, η εμπειρία μου με την Toyota είναι σε απόλυτη συμφωνία με ότι έγραψε ο PavlosTS.
Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο στην Toyota Ελλάς και εγώ αισθάνομαι εξαπατημένος, είναι ότι όταν αγοράζεις σου λένε ότι η εγγύηση συνεχίζεται άλλα 3 χρόνια για τα μηχανικά μέρη, αλλά αυτό αναιρείται στην πράξη με χίλιες δύο υπεκφυγές.
Και ένα κολο-διακοπτάκι των 50 Ευρώ που σας "χάρισαν", δεν σημαίνει εγγύηση. Μην τσιμπάτε !
Η εμπειρία μου με την Toyota δείχνει ότι η 3-ετία μετά την εγγύηση του κατασκευαστή είμαι απλά μια παραπλανητική ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ. Στην Toyota Ελλάς ήταν πονηροί και το χρησιμοποίησαν πρώτοι, τώρα το πήραν χαμπάρι όλοι και στο δίνει μέχρι και η FIAT !
|