Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-10-08, 09:21
THEMIS Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Corolla 1.4 vvti G6
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 257
THEMIS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλημέρα σε όλους.

Έβαλα τα Yokohama S-drive σε διάσταση 195/50/15 στις ζάντες που μου έδωσε ο TRD και τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

1. Μέχρι τα 100χμαω δεν βλέπω καμιά διαφορά με τα προηγούμενα Michelin Pilot Exalto 2.
2. Μετά τα 120χμαω ξαφνικά το αμάξι βεντουζάρει κάτω και δεν ξεκολάει με τίποτα με όσα χμαω και αν μπαίνεις - παράδειγμα μπαίνοντας από ποσειδώνος στην εθνική έχει μια μεγάλη δεξιά στροφή εκεί και λόγω συγκυρίας βρέθηκε ένα Jeep 4.7lt Limited Edition μαύρο και μου άναψε τα φώτα επιδεικτικά μόλις μπήκα στην αριστερή λωρίδα. Μέχρι τα 195χμαω (κοντέρ...) στη στροφή το αμάξι ήταν κολημένο κάτω. Ακόμη και τα αμορτισέρ που τα έχω αλλάξει πρόσφατα παρότι είχαν γείρει το αυτοκίνητο αρκετά, δεν ζορίστηκαν υπερβολικά θα έλεγα.
3. Το τιμόνι επιτέλους όπως είναι φυσιολογικό βαραίνει στα πολλά χμαω και όχι ελαφραίνει όπως γινόταν με τις παλιές τις ζάντες...
4. Το μόνο "προβληματικό" είναι ότι το offset των καινούργιων ζαντών είναι 45 αντί 38 του μαμά (αλλά τότε ήταν 14'' η ζάντα - οπότε 7mm λιγότερα προς τον θόλο...) που έχει ελλατώσει λίγο το μετατρόχιο.

Σε σχέση με τα michelin πάντως αυτά τα λάστιχα είναι η μέρα με τη νύχτα για σπορτίβ οδήγηση. Τα πρώτα ίσως στους αρχικούς μήνες να είχαν πιο μαλακή συμπεριφορά και μεγαλύτερη άνεση μέχρι όμως τα 100-120χμαω.

Πιστεύω να μην σας κούρασα πολύ με τα παραπάνω...

Θέμης.
Απάντηση με παράθεση