Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou
Φίλε Alex-poli,
Διαφωνώ μαζί σου αναφορικά με την ποιότητα των δρόμων μας. Δεν είναι μόνο το κομμάτι Κόρινθος-Πάτρα. Είναι και το Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα, είναι σχεδόν όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, είναι το τμήμα Αντιρρίου-Ιωαννίνων, είναι, είναι, είναι...
Άπειρα κομμάτια με άσφαλτο γυαλί, που η αντανάκλαση του φωτός σε στραβώνει ακόμα και όταν δεν έχει πέσει ούτε μία σταγόνα βροχής, αντίστοιχος αριθμός στροφών με ανάποδη κλίση, λανθασμένη σήμανση σε πάμπολλα σημεία, που μετατρέπονται σε πίστα πατινάζ με την βροχή...
Και να μην ξεχνάμε τα άπειρα μπαλώματα -που καταλήγουν σε "δόντια"- ακόμα και σε καινούρια τμήματα των κατ' ευφημισμό αυτοκινητοδρόμων μας, που εκτοξεύουν προς τα πάνω το αυτοκίνητο και σου δίνουν την εντύπωση πως το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να διαλυθεί... Και τις λακούβες, και τις λακούβες, οι οποίες έχουν προκύψει από αποκόλληση του νέου τάπητα από τον παλιό...
Άμα αρχίσουμε να καταγράφουμε τα ελαττώματα των δρόμων μας, θα χρειαστούμε αρκετές σελίδες.
|
Σαφώς και το οδικό δίκτυο είναι απαράδεκτο. Ενδεικτικά ανάφερα κάποια κομμάτια. Απλά ήθελα να σταθώ στο ότι γίνεται μια προσπάθεια στο οδικό δίκτυο. Μεσα στις πόλεις κλάφτα. Σε γενικές γραμμές όμως, έστω και πολύ αργά κάτι έχει γίνει. Για παράδειγμα Εγνατία οδό. Παλιά Αλεξανδρούπολη - Θεσ/νίκη ήταν 8 ώρες και τώρα θέλω 3 ώρες. Επιτέλους μετά απο χρόνια έγινε δουλειά και στο πέταλο του μαλιακού. Αυτά όμως δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που ακόμα έχουν να κάνουν. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνουν (μπορεί να μην ζούμε

), αλλά όπως και να έχει αμα δεν έχει δρόμο μην τρέχεις. Πολύ απλά.
Άρα θέλω να καταλήξω ότι το δίκτυο είναι απαράδεκτο (σιγά σιγά κάτι γίνεται), αλλά για μένα φταίει πρώτα η οδική παιδεία που δεν έχουμε. Δεν υπάρχει αίσθηση του κινδύνου και ευθύνη για αυτό που κάνουμε. Μπορεί ο χ, ψ, να γουστάρει να σκοτωθεί, εγώ όμως τι φταίω? Πάνω απ'όλα είναι θέμα οδηγικής συμπεριφοράς, αντιμετώπισης και
εμπειρίας.