24-08-08, 11:33
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tigraki
Φίλε μου για το θεσμό GTCC επέτρεψέ μου να είμαι ΚΑΘΕΤΑ εναντίων για πολλούς λόγους τους οποίους να μην τους πούμε σε αυτό το θέμα.
Το συγκεκριμένο event όπως κάθε Open Day event, δεν είναι αγώνας αλλά μία παρεήστηκη κατάσταση όπου βάζουμε τα μωρά μας για να ξεκα....σουμε (συγνώμη για την έκφραση) να μάθουμε τις αντιδράσεις τους σε λίγο οριακές συνθήκες κλπ ώστε να μην τα κάνουμε στους Δημόσιους Δρόμους για πολλούς και διάφορους λόγους όπου ο κυριώτερος είναι η ασφάλεια των συμπολιτών μας, μετά η δική μας και τέλος οι περιουσίες μας. Δεν λες πάλι καλά που υπάρχουν και αυτά τα events και έχουν μειωθεί τα ατυχήματα στους δρόμους...!!!
|
Κατά πρώτον, δεν εκθείασα το GTCC και βέβαια είναι δικαίωμα του καθενός να συμφωνεί με την ύπαρξη, την απουσία ή τη συμμετοχή σε αυτό. Δημοκρατία έχουμε, ή τουλάχιστον, έτσι διαφημίζεται...
Απλά, μίλησα για κάτι που συνέβη σε μία οδηγό κατά τη διεξαγωγή ενός event με αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη πίστα (μπορεί να λεγόταν αγώνας, αλλά με τους κουβάδες μας των 85 ίππων της κατηγορίας Ζ -για τα μαμίσια, έτσι?- σιγά τον αγώνα!).
Υποτίθεται πως η οδήγηση στην πίστα σου δίνει τη δυνατότητα να πιέσεις τον εαυτό σου και το αυτοκίνητό σου ώστε να δεις τις αντιδράσεις τις δικές σου και του αυτοκινήτου σου, να διορθώσεις τα οδηγικά σου σφάλματα ώστε να πετύχεις βελτίωση των οδηγικών σου ικανοτήτων -πράγμα που φαίνεται από τις ενδείξεις του χρονομέτρου, καλώς ή κακώς-. Και όλα αυτά με ασφάλεια για τον οδηγό και τους υπόλοιπους, αφού το περιβάλλον της πίστας είναι -υποτίθεται- ελεγχόμενο.
Το συμβάν που εξέθεσα στην προηγούμενη δημοσίευσή μου, απλά κατέδειξε -κατά τη γνώμη μου- πως η πίστα αυτή είναι ακατάλληλη για χρήση από αυτοκίνητα που οδηγούνται από ερασιτέχνες, δεδομένου ότι δεν παρέχει την ασφάλεια που πρέπει στους συγκεκριμένους χρήστες.
Από εκεί και πέρα, όπως προανέφερα, δημοκρατία έχουμε...
Όσο για τα διάφορα events που λες, έχω συμμετάσχει σχεδόν σε όλα τα track days που έχει διοργανώσει το Yaris Club -του οποίου είμαι μέλος εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια- και γνωρίζω πολύ καλά τη σημασία, την προσφορά και την αξία τους. Αλλά με ενδιαφέρει και η ασφάλειά μου, γι' αυτό -πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου- διοργανώνονταν στην πίστα των Μεγάρων...
Τέλος, αν κοιτάξεις τις στατιστικές, τα δυστυχήματα παραμένουν σχεδόν αμείωτα (7004 το 2008, έναντι 7100 το 2007), ενώ τα θύματα από αυτά, παρουσίασαν μικρή αύξηση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2008 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2007 (665 νεκροί από 661). Υπάρχει σχετική στατιστική ακόμα και στα αρχεία της Τροχαίας. Και δεν έχουν συμπεριληφθεί σε αυτές τις στατιστικές και οι νεκροί του Δεκαπενταύγουστου, που -δυστυχώς- θα υπάρχουν και φέτος.
Από την πλευρά μου, εύχομαι να περάσετε καλά και να το ξανακάνετε.
Πάνος.
|