23-08-08, 23:25
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
... Πάντως αν εχεις προσεξει, στις τελευταίες εκλογες το ποσοστο της αποχης όλο και μεγαλωνει που σημαινει οτι ο κοσμος αρχιζει και ξυπνάει...
|
Θυμάσαι παλιότερα που ακόμα και οι καφετέριες και τα μπαράκια δεν έμεναν ανοιχτά την ημέρα των εκλογών, τους εποχούμενους "σημαιοφόρους" των κομμάτων και άλλα πολλά;
Οι εποχές -ευτυχώς- αλλάζουν...
Ο κόσμος, όμως, δεν ξυπνάει, δυστυχώς! Τον ύπνο του δικαίου κοιμάται...
Ο κόσμος βαρέθηκε και προτιμάει να πάει να κάνει κάτι άλλο, παρά να πάει να ψηφίσει.
Και αντιμετωπίζει τα πάντα -σχεδόν- κάτω από το πρίσμα του ισοπεδωτικού και ωχαδερφικού "όλοι είναι ίδιοι", "οι εντολές και οι γραμμές έρχονται από έξω" και άλλα τέτοια ωραία...
Είναι, βέβαια, και τα γραμμάτια και οι δόσεις του στεγαστικού, το διακοποδάνειο και το εορτοδάνειο που πρέπει να εξοφληθούν, μαζί και οι δόσεις της πιστωτικής κάρτας (αν είναι μόνο μία ), μαζί και τα γραμμάτια του αυτοκινήτου, οπότε άντε να ψάξει ο κόσμος να βρει ποιος φταίει για την κατάστασή του και πώς θα λύσει τα προβλήματά του...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
... Εγω και στις επομενες εκλογες αυτο το κομμα θα ψηφισω παντως... Αποχή... Και ελπίζω να βγει!
|
Αν θέλεις, μπορούμε να βάλουμε και στοίχημα ότι δεν θα βγει και απλά θα συζητηθεί για μία-δύο εβδομάδες στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες, και τέλος. Διότι, -αυτό προσπαθούσα να σου εξηγήσω και στην προηγούμενη δημοσίευσή μου- και 80% αποχή να σημειωθεί στις επόμενες εκλογές, η βουλή που θα προκύψει, θα αναδειχθεί από τον συσχετισμό ψήφων στο (στην καλύτερη περίπτωση) 20% των εγκύρων ψηφοδελτίων που απομένουν [δηλαδή, ότι το εκλογικό σώμα είναι το 100%, με αποχή 80% θα ψηφίσει το 20% του εκλογικού σώματος και αν όλα τα ψηφοδέλτια είναι έγκυρα, αυτό το 20% θα βγάλει τα ποσοστά των κομμάτων στη Βουλή].
Οπότε, θα φτάσουμε να κυβερνιόμαστε από τις ψήφους του 20% του εκλογικού σώματος της χώρας! Και αν κάτσουμε και κάνουμε μία ανάλυση για να δούμε το πνευματικό, το μορφωτικό και το ηλικιακό προφίλ του τμήματος του εκλογικού σώματος που -διαχρονικά- συμμετέχει ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ στις εκλογικές διαδικασίες, θα τα βάψουμε μαύρα και θα τραβάμε τα λίγα μαλλιά που μας έχουν μείνει στο κεφάλι με χέρια και πόδια...
Πιστεύω πως κάτι τέτοιο δεν είναι ό,τι καλύτερο και μου φέρνει στο νου το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου "Φοβάμαι όλ' αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα".
Θα δείξει, όμως...
Πάνος.
ΥΓ: Τώρα, πώς από τα τέλη κυκλοφορίας, καταφέραμε και φτάσαμε σε συζήτηση για εκλογές και δεν μας κράξανε ακόμα οι moderators και οι administrators... Αλλά, από την άλλη, όταν η συζήτηση διεξάγεται σε πολιτισμένο κλίμα, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς και να τη διευρύνεις από το ειδικό στο γενικό.
EDIT: Τώρα το συνειδητοποίησα ότι και εσύ είσαι administrator! 
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PeterIoannou : 23-08-08 στις 23:28.
Αιτία: Προσθήκη κειμένου
|