Κάποιες σκέψεις μου σε αυτά που γράψαμε:
1) Τα περιοδικά θάβουν την TS όχι για το μοτέρ αλλά για το στήσιμο της. Πιστεύω ότι η TS λογικά βγαίνει τελευταία σε όλα τα συγκριτικά που έκαναν τα περιοδικά γιατί η δοκιμή γινόταν μέσα σε πίστα και είχε σαν νόημα πιο θα γράψει τον καλύτερο χρόνο. Για τέτοιο πράγμα η TS υστερεί. Επίσης όλες οι δοκιμές γίνονταν με τα μαμά λάστιχα 195/55/16. Θα μου πείτε γιατί τα άλλα αμάξια τα μαμα λάστιχα δεν φόραγαν; Ναι αλλά κάμια άλλη εταιρία δεν εφοδιάζει αυτοκίνητο 190 άλογα με τέτοιο λάστιχο (νομίζω μόνο το cooper s που είναι λιγότερα άλογα). Ο συνδυασμός λοιπόν λάστιχο με ανάρτηση άφησαν τελευταία την corolla σε όλα τα τεστ.
2) Ένας άλλος λόγος που πιστεύω ότι το κατηγούνε είναι ότι ο κάθε δοκιμαστής που το παίρνει δοκιμή για μια μέρα έχει συνηθίσει να οδηγεί γρήγορα αμάξια που δουλεύουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Στους περισσότερους το λιφτ είναι κάτι ξένο και γίνεται πρόβλημα όταν είναι σε στροφή. Χαρακτηριστικά θυμάμαι σε δοκιμή περιοδικού σε δρόμο με στροφές να λέει "στις στροφές παρακαλάς να μην μπει το λιφτ". Ακριβώς αυτό είχα πει τις πρώτες 2 μέρες που πήρα το αμάξι και τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η TS δεν είναι ένα αμάξι που θα το πας εύκολα σε γρήγορους ρυθμούς. Πιστεύω στο ίδιο λούκι παίφτει το rx8.
3) Το ταπερ έτσι όπως το είδα έχει ανάρτηση σε επίπεδο βελτιωμένου. Το αμάξι είναι από τα πιο σκληρά που έχω μπεί. Για να καταλάβετε στις γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων εξωτερικά είναι σαν να χορεύει. Πιστεύω ότι αυτό το ευνοεεί στις δοκιμές που γίνονται μέσα σε πίστα και βγαίνει 1ο με διαφορά
4) Τώρα που είδα την TS αλλά και το TypeR εκτίμησα τα αμάξια που δουλεύουν σε τέτοιο εύρος στροφών. Δεν κρύβω ότι παλιότερα θα το γούσταρα ένα τούρμπο αλλά τελικά το στρίγκλισμα εκεί ψηλά δεν συγκρίνεται με τίποτα.
5) Λέμε συχνά ότι η TS εκτός λιφτ είναι ένα νορμάλ 1800αρι. Διαφωνώ, πιστεύω ότι είναι καλύτερο και αυτό λόγω αυξημένης συμπίεσης.
|