Οπωσδήποτε, η εκτεταμένη παραγωγή υβριδικών, δεν είναι εύκολο πράγμα!
Ακόμα και η HONDA, που ανακοίνωσε επίσημα την παραγωγή του FCX-Clarity (κινείται με υδρογόνο), θα το κάνει μόνο σε πολύ περιορισμένο αριθμό, και μάλιστα μόνο με ενοικίαση, καθώς το κόστος του είναι...... άντε γειά (και εφόσον δεί ότι ο κόσμος αποδέχεται το υδρογόνο, θα σκεφτεί να προχωρήσει παραπέρα!!!!!!).
Επίσης, το γεγονός ότι η ΤΟΥΟΤΑ είναι 11 χρόνια μπροστά, ίσως να λέει πολλά, αλλά θα τολμήσω να πώ ότι οι υπόλοιποι, απλά φοβηθήκανε, μάλλον επενδυτικά, να κάνουνε το βήμα. Το λέω γιατί η Mercedes από το 1994 δοκιμάζει το υδρογόνο..... και τώρα πλέον λέει ότι θα μπεί σε μια φάση που θα είναι πιο κοντά σε κατάσταση πιθανής παραγωγής κάποια στιγμή στο μέλλον! Πιστεύω λοιπόν, ότι η ΤΟΥΟΤΑ (και όχι οι ιάπωνες, γιατί οι υπόλοιποι δεν ακολουθήσανε) τόλμησε, ρίσκαρε, τζογάρισε, και τα κατάφερε. Για αυτό και είναι τώρα μπροστά!
Επίσης, το 20 σαν νούμερο δεν λέει πολλά... όμως εάν το πρόγραμμα πετύχει, δεν είναι τίποτα τρομερό για αυτού του επιπέδου αυτοκινητοβιομηχανίες, αν βάλουνε ενα μοντέλο σε κανονική γραμμή παραγωγής!
Επίσης είμαι πολύ περίεργος να δώ την αντίδραση της ΤΟΥΟΤΑ, εάν οι υπόλοιποι τις λύσεις τους, τις βάλουνε σε διάφορα σασί, και όχι μόνο σε ένα (και μην ακούσω για τα ράδιο αρβύλα).
H παραγωγή βιοκαυσίμων στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας ήταν το αντικείμενο συνεδρίου που διοργανώθηκε στο Βόλο, στο πλαίσιο λειτουργίας του Πόλου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στόχος του ήταν να αναδειχθεί η κατεύθυνση στην οποία πρέπει να αξιοποιηθούν τα ερευνητικά κονδύλια ώστε τα βιοκαύσιμα να μπορέσουν να αντικαταστήσουν στην αγορά άλλες μορφές ενέργειας. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία δραστηριοποιύνται τρεις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή βιοκαυσίμων, ενώ διαπιστώνεται κινητικότητα και από άλλους επενδυτές στον τομέα αυτό.
Αναφορά έγινε και στο ζαχαρουργείο της ΕΒΖ στη Λάρισα, που μετά τη διακοπή λειτουργίας του ως εργοστάσιο παραγωγής ζάχαρης θα μετατραπεί σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης. Ο καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δαναλάτος αναφέρθηκε αναλυτικά στη βιομάζα, ενώ ο ερευνητής του Ινστιτούτου Τεχνικής Χημικών Διεργασιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Λάππας αναφέρθηκε στις τεχνολογίες μετατροπής βιομάζας σε βιοκαύσιμα.
Στη διάθεση και τη χρήση των βιοκαυσίμων αναφέρθηκε ο καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σταματέλος, ενώ αξιολόγηση αειφορίας ήταν το θέμα του καθηγητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Κούκιου.
Τέλος ο καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις αγορές και τους κανονισμούς για τα βιοκαύσιμα.
Οπως βλέπετε, δυστυχώς κατ' εμέ, και η χώρα μας πηγαίνει προς τα βιοκαύσιμα!
__________________
"Racing is in my Blood......
............... its my LIFE"
Corolla Club
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ayrton : 01-07-08 στις 09:04.
|