Θέλω τη γνώμη σας, όσοι ξέρετε ή σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο...
Κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου με 1η (στο 90% των περιπτώσεων) και στα απότομα πατήματα γκαζιού με 2α και λίγες στροφές (έως 2000) ακούγεται ένας θόρυβος (σαν να ακουμπάει κάτι με κάτι άλλο, σαν τακ να το πω...κάπως έτσι). Σε όλες τις άλλες ταχύτητες δεν ακούγεται τίποτα.
Πήγα σε επίσημο συνεργείο ΤΟΥΟΤΑ και ενώ έφτασα εκεί με την εντύπωση πως θα είναι 100% το γνωστό πρόβλημα σασμάν, η διάγνωση ήταν κρεμαγιέρα...σε πολύ μικρό βαθμό υπάρχει το πρόβλημα από ό,τι μου είπαν...Σήκωσαν το αμάξι κ δεξιά το σημείο ακριβώς στην ένωση με τον τροχό έκανε διαφορετικό θόρυβο από αριστερά.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως :
α) ο θόρυβος δεν εντοπίζεται δεξιά όπως τον ακούω από μέσα αλλά κυρίως από αριστερά (χωρίς να μπορώ πάντα 100% να προσδιορίσω αν είναι μπροστά ή πίσω),
β) Το θόρυβο αυτό παίζει να τον έχω έδώ και τουλάχιστον 30000 κμ χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Από αμέλεια και θεωρώντας πως είναι το σασμάν δεν πήγα νωρίτερα.
γ) Και άλλο Ε12 που μπήκα με μόλις 30000 κμ έχει τον ίδιο θόρυβο, με τη διαφορά πως ακούγεται λίγο λιγότερο.
Είχε κανείς άλλος πρόβλημα στην κρεμαγιέρα? Οι περισσότερο γνώστες των μηχανικών τι λένε? Είναι δυνατόν να ακούγεται η κρεμαγιέρα κατά την εκκίνηση και το απότομο γκάζι με 2α και λίγες στροφές? Να διευκρινίσω πως όταν στρίβω το τιμόνι δεν ακούγεται απολύτως τίποτα...
|