Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-04-08, 11:02
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla TS pro-f/l
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 251
pavlosTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Να πω την αλήθεια δεν ξέρω που οφειλόταν η ζημιά. Η ιστορία έχει ως εξής:

Στα 110.000 χιλιόμετρα αλλάζω δίσκο πλατό στην ΤΟΥΟΤΑ. Μέχρι τότε κανένα πρόβλημα με το σασμάν + όλες οι ταχύτητες έμπαιναν άνετα. Μπαίνω να κάνω με το μηχανικό δοκιμή, ο συμπλέκτης ήταν πανάλαφρος + οι ταχύτητες έμπαιναν με το δάκτυλο. Όλα καλά και ωραία, τη στιγμή που το βάζω στο συνεργείο στο τελευταίο πάτημα συμπλέκτη ακούω έναν μεταλλικό θόρυβο. Σε κάθε πάτημα συμπλέκτη περίπου στο μέσο της διαδομής άκουγα τον ίδιο θόρυβο σαν κάτι να τερματίζει.

Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα, αντί να το ξανακατεβάσουν κάτι έλυσαν από πάνω (στο χώρο της μηχανής τον πίρο που κινείται όταν πατάς συμπλέκτη). Τελικά σταμάτησε να το κάνει αλλά οι ταχύτητες έμπειναν πλέον αρκετά δυσκολότερα, ειδικά όταν αποσύμπλεκα την 1ή φαινόταν να ζορίζεται. Μη ρωτάτε γιατί δεν έκανα φασαρία να δουν τι φταίει. Το αμάξι δεν είχε εμφανές πρόβλημα και ξέρετε πόσο ψυχοφθόρο είναι να τρέχεις και να σου λένε συνέχεια δεν έχει τίποτε...

Λειτουργικά το σασμάν δεν είχε τίποτε εκτός από την 1η και 2α που έπαιρνε δύσκολα, ειδικα σε κρύο ξεκίνημα για να μπει η 2α ήθελε παρακάλια. Επίσης 2-3 φορές είχα ακούσει όταν ήταν κρύο πατώντας φρένο και έχοντας 1η μέσα ένα μεταλικό ήχο (σαν γντουπ) από το σασμάν. Κατά τα άλλα ουδέν πρόβλημα.

Μετά από 60.000 χιλιόμετρα κάποια στιγμή και πηγαίνοντας πολύ νορμάλ άρχισε να ακούγεται ο θόρυβος που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα, σαν ένα πετραδάκι να κινείται μέσα στο σασμάν. Το σταμάτησα όπως είπα και δεν το ξαναέκανε. Προληπτικά όμως και επειδή είχα στο μυαλό μου αυτό με τον δίσκο, πήγα σε άλλη ΤΟΥΟΤΑ και άλλαξα δίσκο πάλι. Μετά από ένα μήνα σε ανηφόρα και γρήγορη αλλαγή 1η 2α κατι ακούστηκε να φεύγει και να τα σπάει όλα. Στο συνεργείο οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, αφού έσπασε και σασμάν και διαφορικό. Το κόστος της επισκευής ήταν μεγάλο και για αυτό προτίμησα να το δώσω και να πάρω την TS (ένα απο τα 3-4 αυτοκίνητα που είχα σκοπό να πάρω)

Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να ξέρω τί έφταιξε και έσπασε, μόνο τα συμπτώματα ξέρω. Για αυτό και λέω στον φίλο να πάει να το κοιτάξει γρήγορα. Μέχρι τότε αργές αλλαγές...

Ελπίζω να βοήθησα, συγνώμη που δεν ξέρω παραπάνω για το τί έφταιξε

ΥΓ: και στο σασμάν της TS η 2α δεν μπαίνει και πολύ άνετα και το φοβάμαι. Θα βάλω motul βαλβολίνες και αν δε δω βελτίωση μάλλον θα χρειαστώ τις συμβουλές σας
Απάντηση με παράθεση