Παράθεση απο κάποιο άλλο φόρουμ...το ποστάρω κυρίως για να ξέρουμε κάποια πράγματα παραπάνω...
Παράθεση:
απλα επειδη ειναι η δουλεια μου αυτη και δεν το εχει αναφερει κανενας μεχρι τωρα, θα πρεπει να γνωριζετε γενικα εγκυκλοπαιδικα πχ με 768kb γραμμη το download ειναι 78,64kb/sec με 2048 ειναι
209,71kb/sec, με 4096 ειναι 419,43kb/sec κλπ κλπ. αυτο λοιπον που δεν αναφερατε ειναι το φορτο δικτυου. οταν λοιπον πας να κανεις download 100mb μεσημεριατικα η γενικα κατα την διαρκεια της
ημερας ειναι αδυνατον να σου παρεχει η υπηρεσια αυτα που πληρωνεις επ'ακριβως. οταν το ιδιο αρχειο το κατεβασεις πχ μετα την 1 η 2 το βραδυ τοτε εισαι πολυ κερδισμενος και καμια φορα σου δινει και
κατι παραπανω απ'αυτα που πληρωνεις. Επισης παιζει ρολο το site στο οποιο βρισκεσαι και θες να κανεις download. επισης παιζει ρολο η αποσταση που βρισκεσαι απο το κεντρο του οτε. ο οτε εχει κατα
περιοχες καποια κεντρα στα οποια διανεμει τις υπηρεσιες του. οσο απομακρυνεσαι απο το κεντρο του δεν εχεις την ιδια ταχυτητα με εναν αλλον που ειναι πιο κοντα του. πχ. ας πουμε για την περιοχη της
γλυφαδας:ενας που μενει τερμα βουνο επανω δεν ειναι δυνατον να εχει την ιδια ποιοτητα με αλλον που μενει στο κεντρο της γλυφαδας.
Επισης ενα πολυ βασικο απ'τα σημαντικοτερα δηλαδη ειναι τα καλωδια της εγκαταστασης του σπιτιου. ποσοι απο 'σας ξερετε οτι το καλωδιο απ'το καφαο του οτε μεχρι την πριζα σας ειναι κατηγοριας 5?
ειναι utp? μπορει να ειναι περασμενο μεσα στην ιδια σωληνα με τα 230v της ηλεκτρικης εγκαταστασης. και αν οντως ειναι ετσι, το καλωδιο ειναι ftp? ή τελικα οπως οι περισσοτερες εγκαταστασεις εχουν
razim καλωδια? τελοσπαντων επειδη υπαρχουν και αλλοι παραμετροι για την ποιοτητα της adsl αλλα και της τηλεφωνικης μας γραμμης εγω ειμαι επαγγελματιας και τα ξερω. και επραξα και πραττω σπιτι μου αναλογως για την ποιοτητα της γραμμης μου. απλα εξεταστε ολα αυτα πριν κανετε παραπονα και με το δικιο σας τα κανετε.
οπως ακριβως και με το ρευμα και υπερφορτωνεται η δεη και γινονται black-out, ετσι και με τον οτε. ειναι σαν να προσπαθεις απο το λαστιχο του ποτισματος να ποτισεις ολη την γειτονια. σε ποση ωρα θα
την ποτισεις μ'ενα λαστιχο? σαν να προσπαθεις να σηκωσεις μεγαλυτερο βαρος απ'οτι μπορεις. πως θα περασουν δισεκατομυρια και τρισεκατομυρια byte ταυτοχρονα για ολους τους συνδρομητες? καλωδια
ειναι αυτα κι εχουν αυτες τις ιδιοτητες.
καλως κακως ετσι εχουν τα πραγματα.
|