Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-12-07, 16:10
Το avatar του χρήστη T180
T180 Offline:
Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 234
T180 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
θα σου δωσω ενα παραδειγμα.

σηκωνω εναν teamspeak (voip) server στο pc μου.
Εσυ για να συνδεθεις πρεπει να δωσεις την IP μου και την θυρα που ακουει το προγραμμα. Δηλαδη IP:PORT ή 223.231.124.109:9000. Πριν την ανω κατω τελεια ειναι το IP μου και μετα η θυρα. Τωρα με το dyndns εσυ αντι για το IP μπορεις να βαζεις το hostname μου. δηλαδη T180.ath.cx:9000

Το προγραμμα δεν δουλευει προφανως με κλειστο υπολογιστη. Απλα μπορεις να το ρυθμισεις να ξεκινα μαζι με τα windows και να ανανεωνει το IP σου παντα. Αν ξεκινησει το μηχανημα με WakeOnLan τοτε θα ανανεωσει και το IP σου.

Για αυτο σου προτεινω να κοιταξεις το router σου αν εχει τετοια δυνατοτητα. Γιατι θα ανανεωνει το IP σου ανεξαρτητως υπολογιστη, κανει updates μονο οταν χρειαζεται γιατι ξερει ποτε ακριβως αλλαζει το dynamic ip σου κλπ.
Δυο router εχουν περασει απο τα χερια μου και ειχαν dyndns:
Zyxel 660R-61
SpeedTouch 585 v6
Φανταζομαι οτι τα περισσοτερα εχουν τετοια δυνατοτητα. Ψαξε το δικο σου.

Το VNC σου ζηταει ενα IP να συνδεθεις. Εσυ αντι για το IP θα δινεις το dyndns hostname σου. Το προγραμμα δεν το εχω δουλεψει απλα ξερω τι κανει. Αν δεν σου λεει πουθενα να συμπληρωσεις θυρα (port) τοτε προφανως χρησιμοποιει μια συγκεκριμενη θυρα. Τη θυρα αυτη πρεπει να την κανεις portforward (σου ειχα δωσει οδηγο στο αλλο thread).

Αν τα κανεις ολα σωστα, θα μπορεις απο οποιοδηποτε PC στο πλανητη να συνδεεσαι στο PC στο γραφειο μεσω της ΣΤΑΘΕΡΗΣ διευθυνσης dyndns αν και εχεις dynamic IP.

Εγω για παραδειγμα απο την δουλεια, ελεγχω τι κατεβαζει το utorrent στο pc στο σπιτι. Και οπως ανεφερα εχω στησει εναν teamspeak server οπου μπαινουν φιλοι και μιλαμε.

Οπωσδηποτε ψαξε αν υπαρχει η δυνατοτητα να κανει το router το update του IP σου.
Απάντηση με παράθεση