Εάν, παλαιότερα, οι εκδόσεις VR6 -και κατόπιν R32- εντυπωσίαζαν με την ισχύ και τις επιδόσεις τους, το Golf GTI W12-650 ξεπερνάει τα όρια της κατηγορίας και φλερτάρει ανοικτά με τα κορυφαία supercars
Εχοντας ήδη συμπληρώσει τρεις δεκαετίες ευδόκιμης υπηρεσίας στην αγορά, κατά τις οποίες προσέφερε και προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση σε περισσότερα από 1,67 εκατομμύρια οδηγούς, το Golf GTI δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ως προς το ποιόν του.
Παρόλα αυτά, στη θέα και μόνο του Golf GTI W12-650 όλα τα προηγούμενα δείχνουν να αναιρούνται, καθώς φαντάζουν απλοϊκά και ασήμαντα. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο κατασκευάστηκε από την ίδια τη VW και αποτελεί το μεγαλύτερο, ισχυρότερο και ταχύτερο Golf που παρουσιάστηκε ποτέ.
Οπως, εμφανώς, υποδηλώνει και η ονομασία του, για τις ανάγκες της κίνησης χρησιμοποιεί -όχι κάτω από το καπό αλλά στο κέντρο του αυτοκινήτου, πίσω ακριβώς από τη θέση του οδηγού- ένα εξάλιτρο W12 σύνολο, απόδοσης 650 ίππων και ροπής 750 Nm! Τα νούμερα αυτά είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά, καθώς εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 325 χλμ./ώρα.
Με δεδομένες τις επιδόσεις supercar, οι σχεδιαστές της εταιρίας φρόντισαν να του προσδώσουν την ανάλογη εμφάνιση. Πρόσθεσαν λοιπόν 12 πόντους στο πλάτος, περιόρισαν κατά 7 εκατοστά το ύψος και τοποθέτησαν θηριώδεις τροχούς με πέλμα διαστάσεων 235 μπροστά και 295 πίσω.
Κατόπιν, μελέτησαν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην αεροδυναμική σήραγγα, όπου και πρόσθεσαν τους κατάλληλους αεραγωγούς, καθώς επίσης και μία νέα οροφή από ανθρακονήματα. Η συγκεκριμένη είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να συνεργάζεται αρμονικά με τον τεράστιο διαχύτη του πίσω μέρους, παράγοντας έτσι την απαραίτητη αρνητική άντωση στις υψηλές ταχύτητες.
Ανάλογο των περιστάσεων είναι και το εσωτερικό, που ντύνεται με δέρμα alcantara και θυμίζει αρκετά αγωνιστικό του Le Man. Η προσπάθεια μείωσης του βάρους σε αυτό είναι εμφανής, ενώ δεν λείπει και το σχετικό σύστημα πυρόσβεσης, που το φέρνει ένα μόλις βήμα πριν από την... πίστα.
Η κίνηση, όπως είναι φυσικό, δεν μεταδίδεται στον εμπρός αλλά στον πίσω άξονα, μέσω ενός εξατάχυτου, αυτόματου κιβωτίου
Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν αυτό της ψύξης αλλά και της παροχής επαρκών ποσοτήτων αέρα για τον δωδεκακύλινδρο κινητήρα των έξι λίτρων, το οποίο όμως λύθηκε με την προσθήκη των ανάλογων αεραγωγών
το εχετε ξαναδει? αυτο εγω πρωτη φορα δεν νομιζο ομος να παει πουθενα παραμονο στη φοτο
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex-g : 12-10-07 στις 12:49.
|