Estamatis αν σε ανακουφίζει το ίδιο πρόβλημα έχει και το δικό μου από το 2004 που το πήρα. Ακούγεται ένα σπαστικό τακ τακ τακ και μερικές φορές πολύ δυνατά μέχρι που γυρίζουν και σε κοιτάνε ("καλά πήρε TOYOTA και ακούγεται έτσι?"), και περισσότερο όταν στρίβεις δεξιά. Από την πρώτη στιγμή ο αρχιμηχανικός στην ΤΟΥΟΤΑ (Γιάννενα) που είναι γνωστός από παλιά μου έλεγε για τα τάσια. Μέχρι που πήγαμε βόλτα σταμάτησα έβγαλε τα αριστερά για να μου το αποδείξει. Δεν έχει χτυπήσει ούτε κατά διάνοια η ζάντα ποτέ.
Το θέμα είναι ότι στην αρχή το έκανε στα 80km/h περίπου, οπότε λες ότι πάει και έρχεται να συντονίζεται το τάσι, αλλά γύρω στις 7000km μου το έκανε όταν πήγαινα πολύ αργά, κάτω από 20. Του φάνηκε και του μηχανικού περίεργο. Πίστευε ότι έρχεται από μπροστά αριστερά, όπως στο δικό σου και μου λέει ότι σε πρώτη φάση αλλάζουμε ρουλεμάν. Δεν το πίστευα ότι είναι αυτό αλλά μες στην εγγύηση ήταν και συμφώνησα. Το θέμα συνέχιζε. Στα ταξίδια έβγαζα τα αριστερά και δεν ακουγόταν.
Τελοσπάντων, είχε σταματήσει ο ήχος. Μετά το σέρβις των 60000, επανήλθε και μάλιστα ακουγόταν έντονα πάλι σε λίγα χλμ/ώρα.
Πήγα σε μια αλάνα και άνοιξα την πόρτα καθώς προχωρούσα, έσκυψα για να ακούσω καλύτερα, γιατί δεν μπορούσα να προσδιορίσω σίγουρα από που ερχόταν. Τελικά, κατάληξα στο ότι το πιο πιθανό είναι ότι κάτι παίζεται με τη ρύθμιση στο χειρόφρενο κατά το σέρβις. Δηλαδή μου φαίνεται ότι παίζουν οι σιαγόνες του χειρόφρενου πάνω στο τύμπανο επειδή το έσφηξαν. Μετά από κανά 1000αρι χιλιόμετρα σταμάτησε ο θόρυβος. Υποθέτω ότι φαγώθηκε λιγάκι η σιαγόνα και σταμάτησε. Έτσι δεν το έκανα θέμα. Δεν ξέρω μόνο τι γίνεται με τις σιαγόνες του χειρόφρενου.
Ελπίζω να βοήθησα. Αν δε σου λυθεί το πρόβλημα με την αλλαγή στις ζάντες για κοίταξε αυτό που σου λέω.