Εγώ πάντως είχα βάλει τα Castrol Magnatec 5-40 και λέω είχα γιατί τώρα έχω της Toyota και αυτό γιατί μου έβγαλε πρόβλημα το μοτέρ έκανε σαν diesel με μόλις 20000χλμ χωρίς να το λιώνω και μου είπαν ότι ήταν πρόβλημα στα καπελοτα από το εργοστάσιο τέλος πάντων αυτό είναι μια ιστορία για άλλο post.
Θα έβαζα ξανά τα Magnatec αλλά δεν ξέρω αν αυτό πρόβλημα υπάρχει έστω και μια στις χίλιες πιθανότητα να έγινε από τα λάδια η και το αντίθετο δηλαδή παρόλο το εργοστασιακό πρόβλημα τα Magnatec να προστάτεψαν το μοτέρ από το να βγάλει την βλάβη νωρίτερα η από κάποια μεγαλύτερη ζημιά.
Τώρα το σκέφτομαι να τα ξαναβάλω μόνο και μόνο για την ιδέα.
Κοίταξα τα Castrol Edge Sport καλύπτουν την προδιαγραφή API SL της Toyota αλλά είναι 10-60 και δεν ξέρω αν είναι κατάλληλα.
Τώρα όσων αφορά JL e10 τα Motul 300V έχω ακούσει από πάρα πολύ κόσμο ότι είναι τα λάδια που καίγονται πιο εύκολα από όλα (Όσοι δηλαδή τα έβαλαν άρχισαν να συμπληρώνουν) και επίσης δεν είναι για νορμάλ χρήση σε πόλη συνήθως τα βάζουν σε αγωνιστικά.
Σκεφτόμουν για τα Motul 8100 5-40 τα βάζει ένας φίλος στην Tsport και είναι πολύ ευχαριστημένος.
|