Αυτό που θέλει να πει ο driver7 και συμφωνώ μαζί του είναι οτι δεν πρέπει να πιστεύουμε άκριτα τα ΜΜΕ γιατί πολύ απλά αν δεν είναι κατευθυνόμενα έχουν συμφέρον απο την δημιουργία σύγχυσης και πανικού. Εγώ ο ίδιος κάνοντας ζάπινγκ είδα σε ένα κανάλι να παίρνουν πλάνα απο τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής (μαζί με ένα άρμα) να παλεύουν σε ένα χωριό με την φωτιά και σε ένα άλλο κανάλι την ίδια ώρα για το ίδιο χωριό ο ρεπότρερ τους φώναζε οτι δεν βλέπει κανένα πυροσβέστη στο χωριό. Η κρατική μηχανή όμως ήταν αλλού για αλλού. Γίναν λάθη γιατί αν δεν ήταν έτσι δεν θα είχαμε τόσο μεγάλη καταστροφή αλλά τα πράγματα είναι πολυ ποιό πολύπλοκα και δύσκολα απο ότι νομίζουμε. Είχα την ατυχία να γνωριστώ κι εγώ παλαιότερα με φωτιά σε δάσος και το θέαμα απο μόνο του είναι τρομερό. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως ορισμένα πράγματα που ακούγονται. Τα χωριά τα εκκενώνεις πρίν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και όσοι δεν θέλουν δεν αποχωρούν. Οι φαντάροι είναι ανεκπαίδευτοι όπως και οι κάτοικοι αλλά όλοι χρειάζονται για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Το αντιπύρι κυρίως κατα την διάρκεια της ημέρας είναι και επικίνδυνο και δεν πρέπει να γίνετε απο οποιονδήποτε και οποτεδήποτε γιατί με τους ανέμους που είχε η περιοχή μπορεί απλά να δημιουργήσεις ένα ακόμη μεγάλο μέτωπο πολύ ποιό κοντά σε κατηκοιμένη περιοχή. Το να αγοράσεις 100 αεροπλάνα δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα, το πρόβλημα είναι να τα συντηρήσεις (σκεφτείτε να σας χαρίσουν 20 αυτοκίνητα χωρίς όμως να έχεις το δικαίωμα να τα πουλήσεις και να είσαι υποχρεωμένος να τα συντηρείς θα μπορέσεις? κακά τα ψέματα οικονομικά δεν είμαστε και η ποιό υγιής χώρα). Οπως και να έχει βέβαια έγιναν λάθη τραγικά όπως και στο παρελθόν όποτε και αν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά μιά μεγάλη απειλή όποιας μορφής και αν είναι αυτή (η μόνη διαφορά είναι το πόσα άτομα έχει επηρεάσει). Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούνε τα εναέρια μέσα να κάνουν ρίψεις το βράδυ. Τα αεροπλάνα έχουν την δυνατότητα αλλά οι πιλότοι δεν έχουν εκπαιδευτεί για κάτι τέτοιο ήταν η απάντηση που έλαβα. Τα μέτωπα ήταν πολλά και τεράστια και οι "μεγάλοι" που έπρεπε να συντονίσουν τα έχασαν (όπως φαίνεται) και δεν ήξεραν απο που τους έρχεται. Αλλά και απο την άλλη είχαμε και τον κλασικό τον μαλάκα τον Ελληνα (που λέει και ο Γεωργίου) που έκανε φάρσες στα τηλεφωνικά κέντρα. Μας έπιασε απροετοίμαστους, έχουμε τελείως λάθος άτομα στις περισσότερες νευραλγικές θέσεις (όχι όλες), δεν υπήρχε (κακώς) πρόβλεψη για τόσο μεγάλη απειλή και όλα αυτά μας οδήγησαν σε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Το λάθος το δικό μας είναι οτι αφήνουμε άχρηστους να μας οδηγούν εδώ και πολλά πολλά (περίπου 34) χρόνια τώρα. Sorry κιόλα αλλά έτσι είναι τα πράγματα όσο και αν ορισμένοι "δημοκρατικοί" πειράζονται απο αυτό. Και βάζω σε εισαγωγικά το δημοκράτης γιατί αυτό που υποστηρίζει δεν είναι δημοκρατία είναι το βόλεμα ορισμένων. Συμπάσχω με τους ανθρώπους που πρώτα απο όλα έχασαν κάποιον δικό του και στην συνέχεια με αυτούς που έχασαν περιουσίες αλλά ποιό πολύ απο όλα συμπάσχω με την χώρα μου και την κατάσταση στην οποία έχει επέλθει. Και το μεγάλο κακό είναι πως τα χειρότερα δεν τελείωσαν ακόμη κατα την άποψή μου. Εκτός του ότι το καλοκαίρι δεν τελείωσε και ο κίνδυνος είναι ακόμη υπαρκτός έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας με τον πανικό οτι θα έχουμε και άλλα θύματα (υλικά και μη) να μας κυριεύει με την παραμικρή ψιχάλα αλλά και τα επόμενα χρόνια με την αύξηση της θερμοκρασίας και την αποπνικτική ατμόσφαιρα να κάνει την ζωή μας αφόρητη κυρίως στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.
COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
|