συνέχεια!
να διορθώσω το εφεδρικός που είχα γράψει στο post μου χθες και να πω συμπληρωματικός και θα καταλάβεται παρακάτω.
Η εισαγωγή στο plenum του κινητήρα είναι 68mm περίπου (plenum είναι ένα κενό κουτί που τροφοδοτεί τα πολυπετάλουδα με αέρα και έχει εισαγωγή 68mm.επάνω του γράφει 4 throttle body αν δείτε σε κάποιες φωτο). Η τρύπα στο αμάξωμα που βλέπετε στις φωτό μου στο χθεσινό post για εισαγωγή αέρα είναι πολύ μικρότερη από του plenum. η τρύπα στο θόλο που έχει κατασκευάσει ο σχιστομάτης για το παγουράκι των νερών είναι περίπου 65mm (ελαφρός μικρότερη από του plenum) έτσι αποφάσισα να δώσω αέρα στη μηχανή από 2 σημεία. Το πρώτο σημείο είναι αυτό στο παραπάνω ποστ (δίπλα από το ψυγείο του νερού) και το δεύτερο σημείο παροχής αέρα είναι από το στόμιο του παγουριού που βρίσκεται μέσα στο θόλο.
Αγόρασα λοιπόν ένα φλασάκι μαϊμού 15€ για να πειραματιστώ μιας και μου άρεσε η ιδέα να βγάλω τον αεραγωγό από το φλάς. Η ιδέα να τρυπήσω τον φρεσκοβαμένο μου προφυλακτήρα όπως έκανε ο Marmel δέν μου άρεσε. Αγόρασα 1 σωλήνα αποχέτευσης Φ63 (όποιος πει ότι η ανάσα του rolla μου βρομάει σκατ.... μαύρο φίδι που τον έφαγε) και 1 καμπύλη Φ63. Εφαρμόζουν πολύ καλά εκεί που κούμπωνε το στόμιο του παγουριού και περνάει μέσα από την τρύπα του θόλου. Έκοψα τη σωλήνα φάλτσο όπως φαίνεται στη φωτό και από το φλασάκι έκοψα το αντανακλαστικό στο πλάι. εφάρμοζαν πολύ καλά και προχώρησα στην καινούρια βάση για το φλάς. Το πιο απλό που σκέφτηκα ήταν μία κάθετη λάμα στο σημείο τομής του φλάς με ένα βιδάκι να την σφήγκει προς το σώμα του. Κατασκεύασα σίτα για τον αεραγωγό στο κομμένο τμήμα του φλάς με στήριγμα την παλιά βίδα του φλάς και το καινούριο στήριγμα του φλάς. Λίγο χρωματάκι και VOUALA!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stm2001gr : 31-07-07 στις 10:55.
|