Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Θα συμφωνήσω εν μέρη και με τον komis αλλά και με τον Βασίλη (wastegate).
Κατά τη γνώμη μου τα πρόστιμα δεν είναι η λύση. Το πρόστιμο ως ποινή τιμωρίας είναι σαν να λένε ότι οι φτωχοί πρέπει να πηγαίνουν σα κυρίες ενώ οι πλούσιοι μπορούν να συνεχίσουν να σκοτώνουν κόσμο.
Όταν θα βγεί μεθυσμένος ο γιος του εφοπλιστή βόλτα με την corvetta του (ονόματα δε λέμε) και πιάσει 250 στην παραλιακή ή περάσει κανενα κόκκινο και τον σταματήσουνε για ελεγχο... στα τομπολίνια του τα 700 ευρω (ή και τα 1700 ευρω) αφού τόσα ξοδεύει για βενζίνες μονο την εβδομαδα.
Έτσι λοιπόν τιμωρία δεν ειναι το πρόστιμο γιατί δεν τους πιάνει όλους. Τιμωρία ειναι η φυλάκιση ή/και η αφαίρεση διπλώματος για αρκετό καιρό! Έστω μιας ημέρας, μιας εβδομάδας, ενός μηνός ανάλογα με το αδίκημα.
Τωρα θα μου πείτε... εδώ δεν φτάνουν οι φυλακές για αυτούς που είναι ήδη μέσα... Πού θα μπουν οι υπόλοιποι? Σωστά... Αλλά τέτοιο κράτος έχουμε που δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά.
Λέτε την Paris να την ένοιαζε το πρόστιμο? Το στριγκάκι που φοράει σίγουρα είναι πιο ακριβό. Ενώ η φυλάκα την έτσουξε... Με δάκρυα στα μάτια και φοβισμένη την πηγαίνανε προς τις φυλακές. Καταλάβατε? Μόνο έτσι του σπας τον τσαμπουκά του ανευθυνου...
|
Ενώ το ξεκίνησες καλά και πολυ σωστά, στην πορεία το μάμησες ρε. Ποια φυλάκιση? Πάλι οι φτωχοί θα μπούνε μέσα και τα πουστρόπαιδα με τα φταλέ και τα κονέ της εξουσίας θα είναι απ έξω.
Όσον αφορά αυτό το θυληκό που διακατέχεται απο ήθος, ήξερα μεχρι πρότινος οτι δεν φοράει τίποτα απο μέσα. Ούτε νομίζω να υπάρχει κάτι που την τσούζει πλέον.