Ευχαριστώ για τις συμβουλές περί της αμμοβολής και απότριψης, όλους εκτός από το Mad που νομίζω ότι πρέπει να τον βάλω να την ξεβάψει με νυχοκόπτη.
Το κομπρεσέρ μου μπορεί να κρατήσει πίεση 6 μπαρ αλλά όχι με τέτοιες παροχές, είναι και 25λιτρο. Χθές ψέκασα δοκιμαστικά με την πετρελιέρα τσιμέντο (άνετα) και άμμο θαλάσσης (κόλλησε μετά από λιγο). Το έριχνα πάνω σε ένα σκουριασμένο σίδερο και ... κάτι πήγε να γίνει. Άρα θα τολμήσω να
πάρω το πιστόλι αμμοβολής και θα κάνω δοκιμές.. Αν σουρωθεί καλά πιστεύω ότι και η άμμος θαλάσσης κάτι μπορεί να κάνει.
Τα χρώματα που "πιάνουν" πάνω στην σκουριά δεν είναι καλή λύση για την περίπτωσή μου. Γιατί αυτό που κάνουν είναι να επιτυγχάνουν υψηλή πρόσφυση πάνω στην οξείδωση. Για να κάνεις την βαφή όμως πρέπει να έχεις τρίψει καλά τα σκουριασμένα μέρη και φυσικά όλο το παλιό χρώμα. Όχι να το αφαιρέσεις αλλά ένα χάδι το χρειάζεται. Και πες ότι έπιασε το χρώμα. Ποιος μου λέει ότι δεν θα συνεχίσει τη δουλειά της η σκουριά μέσα απο το χρώμα;
Όποιος σκεφτεί το πρακτικό "βάψ'τη μπλε και πέτα την στη θάλασσα" να έχει υπόψιν του ότι είναι δύσκολο να βγεί η πόρτα από εκεί χωρίς τη χρήση τροχού. Και για αυτό δεν μπορεί να πάει αλλού για αμμοβολή.
Ξέρει κάποιος καταστήματα που έχουν χαλαζιακή άμμο;
|