Φιλε μου δεν μας δουλευουν καθολου και σε καμμια περιπτωση δεν ειναι το ιδιο χρωμα και απλα σου "φανηκε" οπως λες οτι ειναι το ιδιο χρωμα.Στα αυτοκινητα που προκειται να μπουν για ολικο βαψιμο ειτε αυτο ειναι μεταλλικο ειτε ειναι απλο χρωμα,υποκεινται στις ιδιες διαδικασιες!(τριψιμο,ασταρωμα,ξανα τριψιμο,και τελος τριψιμο με ντουκοχαρτο πολυ ψιλο με νερο για το τελικο σταδιο της βαφης.)
Το βαψιμο με απλο χρωμα ειναι μεν πιο φθηνο αλλα εχει και την ταση οτι πεφτει πανω του να αφηνει σταμπα (πχ κουτσουλιες), αλλα και να ξεθωριαζει με το περασμα του χρονου(βλεπε corolla κοκκινη που γινεται ροζ

) και ας ειναι και εργοστασιακο χρωμα!Οταν το βαψιμο ειναι μεταλλικο διπλης επιστρωσης δεν παθαινει τιποτα (πχ απο κουτσουλιες) και εχει αντοχη στον χρονο(δεν ξεθωριαζει ποτε!).Επειδη ειχα αυτοκινητο με απλο χρωμα και τωρα εχω την κορολιτσα μου με το μεταλλικο της σε διαβεβαιωνω οτι δεν εχει καμμια σχεση το ενα χρωμα με το αλλο.
Αξιζει να δωσεις κατι παραπανω για μεταλλικο χρωμα και θα ξερεις οτι δεν θα εχεις προβλημα τουλαχιστον απο κουτσουλιες και με την παροδο του χρονου θα εχεις την ιδια ακριβως γυαλαδα οπως οταν το πρωτοπηρες!