Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-05-07, 13:31
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 889
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Εδώ και μερικά χρόνια οδηγώ και εγώ μηχανάκι κυρίως εντός πόλης, όπου τα ατυχήματα είναι συχνότερα, σε σημείο που πλέον το αυτοκίνητο δεν το χρησιμοποιώ καθόλου μέσα στην πόλη. Μέσα από αυτή την εμπειρία μου λοιπόν σαν οδηγός αυτοκινήτου και δικύκλου, βλέπω ότι υπάρχουν και άσχετοι οδηγοί αυτοκινήτων που μπορεί εύκολα να προκαλέσουν ατύχημα και να τσακίσουν κάποιον μοτοσικλετιστή, αλλά και αρκετούς αναβάτες δικύκλων που ενεργούν ασυνείδητα. Δεν λέω, καλές οι σφήνες ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, γλιτώνεις την κίνηση, ξεγλιστράς ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, αλλά να το κάνεις με σύνεση. Τι να σου κάνει δηλαδή ο οδηγός του αυτοκινήτου όταν εσύ περνάς ανάμεσα από τα αυτοκίνητα με 50-60 χλμ/ώρα ή και περισσότερο; Τις περισσότερες φορές τέτοια διερχόμενα μηχανάκια, τα έχω αποφύγει όχι γιατί τα είδα... αλλά γιατί τα ΑΚΟΥΣΑ να έρχονται... Ξέρετε πόσες φορές μου την έχει γλιτώσει μηχανάκι, ενώ εγώ μπλοκαρισμένος στην κίνηση σε δρόμο μονής λωρίδας κυκλοφορίας, έχω ανάψει φλας να στρίψω σε διασταύρωση και την ώρα που κάνω να στρίψω βλέπω από τον καθρέπτη να έρχεται σφαίρα μηχανάκι; Τι να του πεις τώρα;

Σαφώς, πρέπει να έχουμε όλοι μας οι οδηγοί αυτοκινήτων κάποια παιδεία σχετικά με την κίνηση δικύκλων στο δρόμο, αλλά και πιο σημαντικό, οι αναβάτες πρέπει να έχουν αντίστοιχη παιδεία για την κίνηση των αυτοκινήτων στους ίδιους δρόμους που κινούνται και αυτοί. Το γεγονός ότι εμείς με τα δίκυκλα έχουμε την δυνατότητα για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους δρόμους λόγω μεγέθους οχήματος και ευελιξίας, δεν μας κάνει και απόλυτους άρχοντες του οδοστρώματος... Εξάλλου, εμείς πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, αφού εμείς θα πάθουμε την μεγαλύτερη ζημιά σε περίπτωση ατυχήματος με ένα αυτοκίνητο...