Βενζίνα???
Όχι ρε παιδιά. Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά (ανάλογα και με τη μάρκα της φιλτροχωάνης) για να γίνει η δουλειά!
Εγω έχω πχ της Κ&Ν και υπάρχει ειδικό σετάκι καθαριστικό και λαδάκι που το προμηθευεσαι από καταστήματα με αξεσουάρ. Οι οδηγίες λένε ότι στην αρχή ψεκάζεις την χωάνη με το καθαριστικό καλά, την αφήνεις κανενα 10λεπτο ώστε να κολλησουν επάνω οι βρωμιές και μετά σε ένα λεκανάκι με χλιαρό νερό την βουτας και την ξαναβουτάς μέχρι να καθαρίσει. Αν χρειάστεί επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Μετά την αφήνεις να στεγνώσει φυσικά (δλδ ούτε σεσουάρ, ούτε καλοριφέρ κτλπ) και αφού στεγνώσει ΤΕΛΕΙΩΣ την ψεκάζεις καλά με το λαδάκι. Την αφήνεις κανενα 10λεπτο να αποροφήσει το λαδάκι και μετά την ξαναβάζεις επάνω.
Αυτή είναι η διαδικάσία για φιλτροχωάνες και πανελάκια της Κ&Ν.
Επειδη δεν γνωρίζω τι μάρκα είναι η δικιά σου ούτε ακριβώς τι σχήμα έχει (σα μανιτάρι ακούγεται όπως την περιγράφεις) γνώμη μου είναι να πας σε ένα αξεσουαράδικο να ρωτήσεις αν βγάζει σετάκι καθαριστικών για την συγκεκριμένη στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οδηγίες καθαρισμού.
Στο λέω για να μην την καταστρέψεις γιατί πιστεύω πως η βενζίνη και το απευθείας "χτυπημα" από την πίεση του νερού μάλλον θα της κάνουν κακό. Τουλάχιστον στην δικιά μου απαγορεύονται ρητά αυτές οι ενεργειες.
|