καλημέρα φίλε nikoskon το λούκι που πας να μπεις το έχω περάσει και εγώ.λοιπόν εγώ έβαλα 15άρες ζάντες 6,5άρες με 195-50-R15 λάστοιχο.είχα κρατήσει συμβατικά Kyb αμορτισέρ (του εμπορίου xlg) και είχα βάλει 4 ελατήρια πιο ψηλά.δηλαδή είχα ψηλώσει το αυτοκίνητο μπρος πίσω.σε ταξίδι το πίσω δεξιά φριδάκι έγλυφε το λάστοιχο σε κάθε ανωμαλία του δρόμου.σηειωτέον ότι είμασταν 4 άτομα μέσα και αποσκευές.
ψάχτηκα πολύ και βρήκα τις εξής λύσεις :
*να φάω τη ζάντα από μέσα για να μικρίνει το offset (δεν το συνηστώ γιατί δεν ξέρω αν η ζάντα μπορεί να ανταπεξέλθει στις λακούβες με τα χρόνια)
*να φάω τα φρυδάκια (δεν το συνηστώ γιατί αδυνατίζει το νεύρο του φτερού**προσωπική άποψη πάντα**)
*να δώσω παραπάνω κάμπερ πίσω (δεν ήθελα γιατί έκανα πολλά χιλιόμετρα λόγο σχολής και δεν περίσεευαν τα χρήματα για πιο γρήγορη αλλαγή ελαστικών)
*να βάλω προσθήκες ελατηρίων-μικρότερα ελατήρια μέσα στα ήδη υπάρχοντα μάρκας killen-μόνο πίσω
* και αυτό που έβαλα στην τελική mad μπλε ελατήρια μόνο πίσω που έβγαζαν από ότι μου είπαν μόνο για station wagon.
τα τελευταία ελατήρια είναι 1 πόντο πιο ψηλά σε σχέση με τα μαμά και αρκετα πιο σκληρά.να πω και τι μου είχε πει ένας συμφητητής μου που είχε παλιόταρα Ε101 τριθυρο: ρε κώστα εγώ αν έβαζα 4 άτομα μέσα (εγώ ήμουν ακόμα εκτός ) και τόσα μπαγάζια πίσω το αμαξι καθόταν σούζα)
το αποτέλεσμα όταν είμαι φορτωμένος για τα καλά ο ποπός του αυτοκινήτου είναι λίγο κάτω από ότι θα ήταν αν είχα μαμά ελητήρια και ήταν ξεφόρτωτο.
αν θέλεις ντε και καλά να βάλεις 16άρα ζάντα επικοινώνησε με τον fanis που έχει βάλει σε Ε101 σεντάν και το έχει χαμηλωμένο όσο πέρνει μήπως σε διαφωτήσει και έχε και υπόψη σου τις προσθήκες ελατηρίων killen γιατί τα είχα δει σε Ε101 τρίθυρο 1,6si και το παλικάρι τα είχε βάλει γιατί ήταν μαρμαράς και το φόρτωνε το αυτοκίνητο.
εγώ πάντως θα σου συνηστούσα να πας σε 15άρα ζάντα γιατί σίγουρα αν το χαμηλώσεις με λίγο κάμπερ πίσω και ένα τσάκισμα στα φριδάκια των φτερών αν χρειαστεί θα δέσει το γλυκό και θα ξεμπερδέψεις πιο γρήγορα.εκτός και αν έχεις λεφτα και χρόνο που να σου περισσεύουν.
προσωπική άποψη και εμπειρία
YΓ. νομίζω είχες ανοίξει και άλλο θέμα παρόμοιο που έλεγες για 16άρες ζάντες.θα σε παρακαλέσω να μην ανοίγεις διπλά θέματα.ευχαριστώ.πάντα φιλικά Κων/νος
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diafanh-psyxh : 04-03-07 στις 11:57.
|