Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-02-07, 21:53
fanatikoske30 Offline:
Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 248
fanatikoske30 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manoliske30 Εμφάνιση μηνυμάτων
Φωσφτωση ειναι η χημικη διαδικασια κατα την οποια με χημικο τροπο σταματαμε την διαδιακασια της διαβρωσης των μεταλων(σκουρια) .Μετα την διαδικασια της φωσφατωσης τα σημεια που εχουν σκουρια το χρωμα της αλλαζει και απο καφε γινεται μαυρο σταματαει η επιδραση του οξυγονου που βρισκεται στον αερα ετσι η σκουρια δεν προσβαλει αλλο το μεταλο.η φωσφατωση η αλλιως ψυχρο γαλβανισμα μπορει να χρησιμοποιηθει για σημεια στα οποια η σκουρια δεν μπορει να αφαιρεθει με αλλα μεσα οπως σε δυσπροσιτα σημεια σε σασι οχηματων.Επισης μπορει να εφαρμοστει σε ολοκληρη την μεταλλικη επιφανεια για την προστασια της απο την οξειδωση .
Για την φωσφάτωση δέν ξέρω αλλά όταν έφτιαχνα το δικό μου, είχα πάρει δύο σπρέυ του εμπορίου. Το ένα μετέτρεπε την σκουριά σε μέταλλο (τη μετέτρεπε απο καφέ σε μαύρη) και το άλλο ήταν σπρέυ ψυχρού γαλβανίσματος. Είμαι της άποψης της καλής προετοιμασίας με το καλύτερο αντισκωριακό και πέρασμα με μπογιά βαφής γυαλιστερής. Λένε ότι το νερό και η υγρασία γλυστράει και δεν πιάνει το μέταλλο σκουριά. Κάνε ότι έκανες και την άλλη φορά, για να σου έχει κρατήσει τόσα χρόνια κάτι ξέρεις! Δημήτρης
Απάντηση με παράθεση